Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους

Σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ (4/8/2023) ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε για το πρώτο, πρωτοποριακό, Κέντρο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης επιχειρηματιών, εργαζομένων και των μελών των οικογενειών τους, στην Αθήνα, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του στο κέντρο της Αθήνας, με τη συνεργασία του Ε.Ε.Α..

 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στην αναγκαιότητα ψυχολογικής υποστήριξης τόσο των επιχειρηματιών όσο και των εργαζομένων αλλά και των μελών των οικογενειών, δεδομένων των συσσωρευμένων πιέσεων μετά από 15 χρόνια κρίσης – δημοσιονομικής, υγειονομικής, ακρίβειας- που πέρα από την επαγγελματική, επηρεάζουν σημαντικά και στην οικογενειακή – προσωπική τους ζωή.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι είναι σημαντικό να αναγνωριστεί αυτή η αναγκαιότητα και από τους ίδιους τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, και να ξεπεραστεί το ταμπού που υπάρχει ακόμη στην κοινωνία για τα ζητήματα αυτά.  “Όπως πηγαίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε έναν οποιοδήποτε γιατρό, έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο, έτσι μπορούμε να πηγαίνουμε και σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α..

Το Κέντρο, που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και δημιουργήθηκε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, λειτουργεί σε ένα νεοκλασικό κτίριο-κόσμημα στο Μοναστηράκι. Οι υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης που παρέχονται από ειδικούς ψυχικής και επαγγελματικής υγείας είναι δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Για εργασιακά

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης και με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην αγορά εργασίας.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε υπέρ της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας αλλά και των προωθούμενων διατάξεων σχετικά με την απασχόληση των συνταξιούχων, χωρίς “πέναλτι” αλλά και με μία εισφορά της τάξης του 10% στο εισόδημά τους από μισθωτή εργασία.

Σε ό,τι αφορά την υποδηλωμένη ή αδήλωτη εργασία τόνισε ότι “οι εποπτικοί μηχανισμοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους”, ενώ επισήμανε ακόμη ότι “οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο ομαλής συνεργασίας εργοδοτών – εργαζομένων”, προσθέτοντας ότι “όταν κάποιος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν οι υπόλοιποι γι’ αυτόν. Είναι άδικο και είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός”.

Δείτε το βίντεο:  https://www.eea.gr/

 

 

Related Articles

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Επικαιρότητα 19ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο λόρδος Βύρωνας και ο γουοκισμός. 19 Απριλίου συμπληρώνονται διακόσια χρόνια...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”, πλήρης ψηφιοποίηση της Διεύθυνσης Μεταφορών»

 Έκτακτη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και την Υφυπουργό...

Επικαιρότητα 20ης Απριλίου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το θηριώδες αεροσκάφος C-130J των...