Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς.

 

Περιελάμβανε δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση από οδοντίατρο του Δήμου Πειραιά, με τη συμβολή νοσηλεύτριας του Δήμου, καθώς και ατομική συμβουλευτική για τα προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζει το κάθε μέλος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα του στόματος, δόθηκαν γενικές και εξειδικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής και απαντήθηκαν απορίες.

Το πρόγραμμα πλαισιωνόταν από τους ειδικευμένους οδοντίατρους στη στοματολογία για την ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και άλλων νοσογόνων καταστάσεων Αθανάσιο Καραγέωργα και Ιωάννη Γκούβερη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και στόχοι είναι  η καταγραφή των προβλημάτων της στοματικής υγείας τους, η σωστή ενημέρωση  για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός, με προτάσεις για την επίλυσή τους, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης της υγείας.

Related Articles

ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Γιορτή του Σπάρου από τον Δήμο Πειραιά

Εκδήλωση από το χρήστη Destination Piraeus και τον Δήμο Πειραιά ◉ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ◉...

Επισκέψεις- Δράσεις του υποψηφίου Άγγελου Μπουλντούμη

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας-Εντευκτηρίου “Ο Άγιος...

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023!!! Το Σάββατο...

Θέατρο Αυλαία: Ένας άντρας θα μας σώσει

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός  Γιάννης Μόρτζοςανέλαβε την σκηνοθεσία της κωμωδίας που...