Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς.

 

Περιελάμβανε δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση από οδοντίατρο του Δήμου Πειραιά, με τη συμβολή νοσηλεύτριας του Δήμου, καθώς και ατομική συμβουλευτική για τα προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζει το κάθε μέλος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα του στόματος, δόθηκαν γενικές και εξειδικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής και απαντήθηκαν απορίες.

Το πρόγραμμα πλαισιωνόταν από τους ειδικευμένους οδοντίατρους στη στοματολογία για την ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και άλλων νοσογόνων καταστάσεων Αθανάσιο Καραγέωργα και Ιωάννη Γκούβερη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και στόχοι είναι  η καταγραφή των προβλημάτων της στοματικής υγείας τους, η σωστή ενημέρωση  για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός, με προτάσεις για την επίλυσή τους, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης της υγείας.

Related Articles

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ(Πειραϊκή): Παρουσίαση της Ιστορίας του Χατζηκυριάκειου από τον Στέφανο Μίλεση

Σήμερα Κυριακή  21  Απριλίου   2024,  στις 6μμ στο πνευματικό Κέντρο του   Ιερού...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείων: Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθούς και σύνταξης, με άμεση...

«Αγγελίνα» της Ξ.Καλογεροπούλου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο «Αγγελίνα» της πολυαγαπημένης συγγραφέα για...

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς έχει την ευχαρίστηση να σας ανακοινώσει Γεύμα Εργασίας...