Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Παράσυρση ανήλικου με στρώμα θαλάσσης στο Λαγονήσι Αττικής 
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παράσυρση ανήλικου με στρώμα θαλάσσης στο Λαγονήσι Αττικής 

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την παράσυρση ανήλικου με στρώμα θαλάσσης στο Λαγονήσι Αττικής – Τραυματισμός επιβάτη εντός Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στις Σπέτσες – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την παράσυρση ανήλικου με στρώμα θαλάσσης, πρωινές ώρες σήμερα, στο Λαγονήσι Αττικής, γνωρίζεται ότι ο 48χρονος αλλοδαπός άνδρας κατέληξε απογευματινές ώρες σήμερα.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

***** 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για τον τραυματισμό 71χρονου ημεδαπού επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, στην προβλήτα Ποσειδωνίου λιμένα ν. Σπετσών.

Συγκεκριμένα, ο 71χρονος έπεσε κατά την διάρκεια της αποβίβασης του από την κλίμακα του ανωτέρω σκάφους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Στη συνέχεια ο ανωτέρω διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών

***** 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι Ι/Φ σκάφος με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες παρουσίασε βλάβη στην άγκυρα του, ενώ έπλεε στην θαλάσσια περιοχή όρμου Μουριώτη ν. Αίγινας.

 Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος, προς παροχή συνδρομής.

Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος και αρχικά μετέφερε μία εκ των επιβαινόντων, η οποία έχρηζε ιατρικής περίθαλψης, στον λιμένα ν. Αίγινας, όπου  παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος, κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα ν. Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 06χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Verimpact: Συμμετοχή σε επίσημη εκδήλωση για χρηματοδοτήσεις στην COP28

Σε επίσημη παράλληλη εκδήλωση στην COP28 για χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση της...

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» Η CELESTYAL στα 20Α Βραβεία της Λίστας LLOYD’S

Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας...

ΟΛΠ: Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά-Προοπτικές και Προκλήσεις

Πρόσκληση Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα...

Ε.Ε.Α.: 2o σεμινάριο για τη δημιουργία δικτύων και συνεργατικών σχημάτων (cluster), στις 5/12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Δικτυώσεις-Συνέργειες-Προσαρμογή και Ενίσχυση της Προβολής των...