Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA «Στον Πειραιά, κανένας μόνος… 3 χρόνια μετά!»
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Στον Πειραιά, κανένας μόνος… 3 χρόνια μετά!»

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π) διοργανώνει το τελικό συνέδριο, με τίτλο «Στον Πειραιά, κανένας μόνος…3 χρόνια μετά!»

 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ «Γεώργιος Κασιμάτης» (2ος όροφος) (Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού – Πειραιάς), την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:30.

 

Ο στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των φορέων και πολιτών για τα αποτελέσματα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τον 3ο χρόνο υλοποίησης του έργου, καθώς και η παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων που αναπτύχθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού Δικτύου κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων στο Πειραιά με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό. Επιπλέον, μέσω της ημερίδας στοχεύουμε στην ανάπτυξη συνεργειών με τις Τοπικές, Περιφερειακές και Εθνικές Αρχές.

 

Παράλληλος στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής αναγνωρισιμότητας του Δικτύου Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, τόσο στους δυνητικά ωφελούμενους ώστε να αξιοποιήσουν τα οφέλη που τους παρέχει  το έργο, όσο και στο ευρύ κοινό.

 

Επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και εμπειρογνώμονες από τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς, θα παρουσιάσουν τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Πειραιά, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των 3ων ετών υλοποίησης του έργου, καθώς και τα μεθοδολογικά και ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν από το Social Innovation Piraeus για την ενοποίηση των παρεμβάσεων, τον συντονισμό και παρακολούθηση των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, από όλους τους  φορείς και τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Λεονάρδου Ξένια στο τηλέφωνο 210-4101930 ή στο email sip@serverhub.gr .

 

Δηλώστε την συμμετοχή σας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

https://piraeus.socialhub.gr/

Related Articles

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

ΕΣΠ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Αγορά του Πειραιά ντύνεται στα κόκκινα και...

ΤΑΞΙ: 48ωρη απεργία στις 5 & 6 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 Από τις 06.00 το...