Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Βασίλης Δημητριάδης: «Κοινωνία Τζαζ!»
SLIDERΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Δημητριάδης: «Κοινωνία Τζαζ!»

Μόλις κυκλοφόρησε το εξαιρετικό βιβλίο του Βασίλη Δημητριάδη «Κοινωνία Τζαζ!».

«Η ζωή μοιάζει αρκετά με την τζαζ. 

Είναι καλύτερη, όταν αυτοσχεδιάζεις.» 

Τζορτζ Γκέρσουιν

Ο Αλέξανδρος λατρεύει την τζαζ, τη μαγεία και τη μοναδικότητα της στιγμής που απορρέει από τον αυτοσχεδιασμό. Τι γίνεται, όμως, όταν ο αυτοσχεδιασμός εισχωρεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής; Πόση, άραγε, δόση αλήθειας εμπεριέχει το απόφθεγμα του Γκέρσουιν;

Τριάντα αληθινές ιστορίες – βιωματικές εμπειρίες – που ξεδιπλώνονται μυθιστορηματικά με βασικό ήρωα τον Αλέξανδρο, ο οποίος διαπιστώνει, καυτηριάζει και αναδεικνύει νοοτροπίες, αντιλήψεις, συμπεριφορές και παθογένειες της πολιτικής, της κοινωνίας, των ανθρώπινων σχέσεων. Στο επίκεντρο των δρώμενων η αγάπη για τη θάλασσα, τη ναυτιλία, την Κύπρο, την παγκοσμιότητα του ελληνισμού και τις Βρυξέλλες.

Ευρωπαϊκός βορράς και νότος, κανόνες-αυτοσχεδιασμός, οργάνωση-χάος. Ένας άνθρωπος, μια ζωή, πολλά δίπολα. Πού βρίσκεται η αλήθεια, πού το νόημα; Σε κάποιον πόλο ή κάπου στη μέση; Και πώς καταφέρνει ένας άνθρωπος να ισορροπεί; Πώς το καταφέρνει μια χώρα;

Ο Αλέξανδρος θα βρει τις απαντήσεις που γυρεύει, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ένα ολόκληρο σύστημα γύρω του δέσμιο του εφησυχασμού και «εθισμένο» στη δύναμη της αδράνειας. Εκείνος, όμως, θα επιμείνει ως το τέλος. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να αλλάξει το σύστημα, είναι αποφασισμένος να αφήσει πάνω σε κείνο το καλύτερο αποτύπωμά του. Ίσως, τελικά, αυτό να είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει κάποιος.

 

Βιογραφικό:

Ο Βασίλης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου και απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοικητική Επιστήμη από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

 

Υπηρέτησε ως Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην μέχρι σήμερα 27χρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας, αρχικά σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα και έπειτα ως συντονιστής της ναυτιλιακής πολιτικής της ΕΕ

καθώς και των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος και Μέλος του Γραφείου της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, αρμόδιας για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας.

 

Υπηρέτησε για χρόνια την Κυπριακή Δημόσια Υπηρεσία, αρχικά ως Λειτουργός Εμπορικής  Ναυτιλίας. Στη συνέχεια, ως ο πρώτος Ναυτιλιακός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, εκπροσώπησε την Κύπρο στα θεσμικά Όργανα της ΕΕ σε θέματα Θαλάσσιων Μεταφορών και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής. Έπειτα, ως Επικεφαλής του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων συντόνιζε όλους τους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εν λόγω Υπουργείου κατά τη διάρκεια της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

 

Είχε ενεργό συμμετοχή στην προενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ καθώς και στις Τεχνικές Επιτροπές που είχαν συσταθεί για θέματα θαλάσσιων μεταφορών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος. Διετέλεσε επίσης επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα ΕΕ.

 

Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις και συνεντεύξεις για θέματα ΕΕ και ναυτιλίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικού σχεδιασμού και διαπραγματευτικών τακτικών σε σχέση με τη ναυτιλιακή πολιτική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

 

Τιμή: 15 ευρώ, Σελίδες: 240

ISBN: 978-618-83757-2-7

 

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στο email: maritime@libertypress.gr  ή στα τηλέφωνα 2114111623 & 2114111628

Related Articles

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...