Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μαρία Αγγελικούση: Νέες παραγγελίες για τη ναυπήγηση 4 Suezmax δεξαμενόπλοια
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μαρία Αγγελικούση: Νέες παραγγελίες για τη ναυπήγηση 4 Suezmax δεξαμενόπλοια

Δικαιώματα προαίρεσης για τέσσερα ακόμη suezmax διπλού καυσίμου δεξαμενόπλοια  άσκησε η Maran Tankers του  Ομίλου  Αγγελικούση. Τα πλοία θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Θα ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία New Times Shipbuilding.

Με την κίνηση αυτή, η παραγγελία της πλοιοκτήτριας εταιρείας -που είναι ο βραχίονας δεξαμενόπλοιων του ομίλου με έδρα την Ελλάδα στο κινεζικό ναυπηγείο- ανέρχεται σε οκτώ πλοία. Η εταιρεία υπέγραψε την αρχική σύμβαση που προέβλεπε τέσσερα πλοία suezmax, για παράδοση το 2026, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Όμιλος έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για συνολικά 22 πλοία διαφόρων τύπων. Aπό αυτά τα οκτώ είναι δεξαμενόπλοια για λογαριασμό της Maran Tankers και 14 μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG Carriers για λογαριασμό της Maran Gas.

Την περασμένη εβδομάδα το πλοίο μεταφοράς LNG Maran Gas Coronis, παρέδωσε το πρώτο φορτίο LNG στον τερματικό σταθμό LNG Nansha Guangzhou της Κίνας.

Ελλιμενίστηκε στον τερματικό σταθμό στις 8 Αυγούστου 2023. Ο μεταφορέας ανέλαβε την ψύξη των συστημάτων και των δεξαμενών του τερματικού σταθμού και ακολούθησε εκφόρτωση φορτίου, το οποίο ήταν 117.864 m3.

Ο όμιλος Αγγελικούση διαχειρίζεται στόλο από συνολικά 143 πλοία συνολικής χωρητικότητας 24,3 εκατομμυρίων τόνων dw. Απασχολεί 8.461 εργαζόμενους εκ των οποίων το 93% είναι ναυτικοί και το 7% υπάλληλοι γραφείου.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή Newmoney.gr  https://www.newmoney.gr/

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...