Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” στην Αλόννησο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” στην Αλόννησο

*****

                  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” Ν.Π.9939 παρουσίασε μηχανική βλάβη, συγκεκριμένα διαρροή ύδατος ψύξης, πλησίον του οικείου λιμένα .

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο-Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο με 155 επιβάτες, 28 Ι.Χ.Ε., 03 Φ/Γ και 06 Δ/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αλοννήσου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του εν λόγω πλοίου για μεμονωμένο πλου.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου από αλιέα, για ανεύρεση νάρκης (οβίδα) και πιθανόν πυρομαχικού υλικού (νάρκη) στη θαλάσσια περιοχή «Βιολογικού Μεθώνης» Μεσσηνίας, σε περιοχή δύσβατη με πρόσβαση μόνο διά θαλάσσης και σε βάθος περίπου τριών μέτρων.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε σημαντήρας.

 

Στη σύλληψη 47χρονης ημεδαπής προέβησαν, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης για παράβαση του Ν.2960/2001 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 12/08/23 από τα ως άνω στελέχη σε Φ/Γ όχημα μεταφορικής εταιρείας στον οικείο λιμένα, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα που προσήλθε η 47χρονη για να το παραλάβει, ακολούθησε έλεγχος, από τον οποίο προέκυψε ότι το δέμα περιελάμβανε είκοσι δύο (22) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες χύμα καπνό συνολικού βάρους έντεκα κιλών και εκατόν σαράντα δύο γραμμαρίων (11,142 γραμ.), άνευ ταινίας ασφάλειας – γνησιότητας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η προαναφερθείσα ποσότητα καπνού.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

 

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για την ύπαρξη ακυβέρνητου Ι/Φ, άνευ επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή 1,4 ν.μ. δυτικά ν. Βαρδιανών ν. Κεφαλληνίας.

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα Ε/Π-Λάντζα «ΑΝΕΜΟΣ» Τ.Α. 161 και «Μ1» Λ.Α. 841, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους, το ρυμούλκησαν με ασφάλεια στον λιμένα Αργοστολίου.

Από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι/Φ, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Related Articles

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...