Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Όμιλος Αγγελικούση: Πρώτη επιχείρηση μεταφοράς LNG από πλοίο σε πλοίο στο VLCC MARAN DIONE
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Όμιλος Αγγελικούση: Πρώτη επιχείρηση μεταφοράς LNG από πλοίο σε πλοίο στο VLCC MARAN DIONE

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η Pavilion Energy και ο όμιλος CNOOC Gas and Power Group ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εναρκτήρια επιχείρηση εφοδιασμού με καύσιμο LNG από πλοίο σε πλοίο (STS) στο Maran Dione, το νεότευκτο πλοίο της Maran Tankers Management (MTM) με διπλό καύσιμο (DF). Πρόκειται ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου (VLCC), στην Κίνα.

Η MTM, ο ναυτιλιακός βραχίονας πετρελαιοφόρων του ομίλου Αγγελικούση, καλωσόρισε πρόσφατα αυτό το πλοίο ως το τέταρτο και νεότερο DF VLCC στο στόλο της.

Το VLCC παρέλαβε περίπου 2.800 μετρικούς τόνους (ΜΤ) υγροποιημένου φυσικού αερίου από το LBV «Hai Yang Shi You 301» της CNOOC στο λιμάνι Guangzhou.

Αυτή η επιχείρηση σηματοδοτεί ένα ορόσημο τόσο για την Pavilion Energy όσο και για την CNOOC, αφού και τα δύο μέρη υπέγραψαν τον περασμένο Νοέμβριο αρχηγική συμφωνία μαζί με έναν άλλο εταίρο, την Gasum, για την ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου εφοδιασμού των πελατών με καύσιμα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης ανοίγει ενδεχομένως τις πόρτες για περισσότερα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και δεξαμενόπλοια προϊόντων να διεξάγουν εργασίες προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο αγκυροβόλιο σε κινεζικά λιμάνια.

Ο Alan Heng, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Pavilion Energy, δήλωσε: «Η Pavilion Energy είναι στην ευχάριστη θέση να έχει την CNOOC ως ισχυρό και ικανό συνεργάτη για την υποστήριξη του Ομίλου Αγγελικούση στην υιοθέτηση του ΥΦΑ ως καθαρότερο καύσιμο επιλογής για τα πλοία του. Αυτή η τελευταία επιχείρηση εδραιώνει περαιτέρω την παρουσία μας ως συνεργάτη λύσεων καυσίμων LNG από μία και μόνη στάση για την εξυπηρέτηση διαφόρων παγκόσμιων ναυτιλιακών λιμένων, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το παγκόσμιο αποτύπωμά μας στον τομέα του καυσίμων LNG και να υποστηρίζουμε τη μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε καθαρότερα ναυτιλιακά καύσιμα».

Ο Mark Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της Maran Tankers, δήλωσε: «Ο Όμιλος Αγγελικούση έχει δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα και συμμετέχει σε διακλαδικές συνεργασίες, με στόχο τη μετάβαση σε δραστηριότητες μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοποριακή στιγμή για την Κίνα με δύο σταθερούς εταίρους στον τομέα της ενέργειας, την CNOOC και την Pavilion Energy, και να συμβάλλουμε ενεργά στην απαλλαγή του στόλου μας από τον άνθρακα. Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την ενεργειακή απόδοση, συνεχίζουμε επίσης το φιλόδοξο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας, με 8 DF Suezmax να βρίσκονται επί του παρόντος υπό παραγγελία, επιπλέον των 4 DF VLCC που παραλάβαμε φέτος».

Η MTM παρέλαβε το Maran Dione με κινητήρα LNG στις 27 Ιουλίου και αυτή η νεότερη προσθήκη στο στόλο της DF VLCC εκπέμπει 50% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα αντίστοιχο VLCC κατασκευής 2008, καθιστώντας το ένα από τα τέσσερα πιο φιλικά προς το περιβάλλον VLCC στον κόσμο. Όλα τα διαχειρίζεται η MTM, μέλος του ομίλου Αγγελικούση.

Πηγή New money  https://www.newmoney.gr/

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...