Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΣΠ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑΧ-FREE ΣΕ ΠΡΟ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΣΠ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑΧ-FREE ΣΕ ΠΡΟ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑΧ-FREE ΣΕ ΠΡΟ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απόφαση ένταξης των ειδών διατροφής και αλκοολούχων ποτών στη διαδικασία απαλλαγής από Φ.Π.Α. σε αγοραστή ταξιδιώτη μη εγκατεστημένο στο εσωτερικό της Κοινότητας και ο οποίος αναχωρεί για τρίτη χώρα, καθώς το Tax-free shopping αποτελεί βασικό κριτήριο για πολλούς τουρίστες όταν επιλέγουν που και τι θα αγοράσουν.

Η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει τις προσπάθειες του Συλλόγου μας, καθώς μετά και από δικές του ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς ο κλάδος των τροφίμων και αγροτικών προϊόντων,  ένας από τους σημαντικότερους και με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εξαγωγικούς κλάδους της χώρας,   εντάχθηκε στο νόμο περί επιστροφής ΦΠΑ σε μη-κοινοτικούς τουρίστες.

Η υπηρεσία αυτή,  προσδίδει αξία συνολικά στο ελληνικό τουριστικό προϊόν,
προάγει περισσότερο τη χώρα μας και τα τοπικά μας προϊόντα και ανοίγει νέες δυνατότητες για τις εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και για την ελληνική παραγωγή. Η αναμενόμενη αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων θα ωφελήσει και το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της αύξησης της φορολογητέας ύλης.

Ιδιαίτερα για τον Πειραιά, που αποτελεί τον κύριο λιμένα κρουαζιέρας στη χώρα μας, θα δημιουργήσει σημαντικό όφελος και στην τοπική οικονομία με την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών-τουριστών.

Στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς θα συνεχίσουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει, με στοχευμένες ενέργειες και συνεργασίες για την στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας,  της τοπικής κοινωνίας και της Εθνικής οικονομίας.

Related Articles

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

ΕΣΠ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Αγορά του Πειραιά ντύνεται στα κόκκινα και...

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ: Θεατρικό Εργαστήρι

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας,  σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε ένα «θεατρικό...

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-Γιορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου-Περιφορά εικόνας

  Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 2, 185 37, Πειραιάς Τηλέφωνο: 210 45 11 247 Fax: 210 45...