Σάββατο , 23 Σεπτέμβριος 2023
Home SLIDER Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ε.Β.Ε.Π. – Ε.Β.Ε. Ταρτούς
SLIDERΠΕΙΡΑΙΑΣ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ε.Β.Ε.Π. – Ε.Β.Ε. Ταρτούς

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ταρτούς της Συρίας. Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Ε.Β.Ε.Π., στον Πειραιά, και στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι από την πολυμελή επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Ταρτούς, κ. Mazen Hammad, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραϊκού χώρου – μέλη του Ε.Β.Ε.Π.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης,

αναφέρθηκε στις παραδοσιακές και πολύ ανεπτυγμένες σχέσεις της Ελλάδος με όλες τις Αραβικές χώρες, σημειώνοντας τα θέματα αιχμής που βρίσκονται στην κορφή στις ατζέντες των διμερών εμπορικών σχέσεων, ενώ υπενθύμισε ότι το Επιμελητήριο του Πειραιά, ευρισκόμενο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, διατηρούσε και διατηρεί καλές σχέσεις με επιμελητηριακές αρχές του Αραβικού κόσμου, στο πλαίσιο του ρόλου του ως πύλη διέλευσης των εμπορευματικών ροών από την εγγύς Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Τόνισε δε, ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ταρτούς έρχεται να ισχυροποιήσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, διανοίγοντας τα πεδία συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ του Πειραιά και της Ταρτούς, δηλαδή μεταξύ δύο λιμένων με ιδιάζουσα γεωστρατηγική και οικονομική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την ελπίδα, στο προσεχές μέλλον, να υπάρξει και θαλάσσια διασύνδεση του Πειραιά με την Ταρτούς, όπως έχει συμβεί επιτυχώς με την Κύπρο, αλλά και το μνημόνιο να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο επι του οποίου θα στηριχθεί ένα νέο οικοδόμημα, μια νέα απαρχή στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στην εκδήλωση, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Ταρτούς, κ. Mazen Hammad, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό, Νικόλαος Πρωτονοτάριος, καθώς και ο Επιτετραμμένος Πρέσβης της Συρίας στην Αθήνα, κ. Firas Al Rashidi. Της εκδήλωσης ακολούθησαν Β2Β επαφές εκπροσώπων Συριακών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου της Ταρτούς και της Δαμασκού με Ελληνικές επιχειρήσεις που έδωσαν το παρόν στην εν λόγω εκδήλωση.

Related Articles

Β.Κορκίδης: Οι τριετίες ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα στη μάχη της ακρίβειας

Από τον Βασίλη Κορκίδη πρόεδρο του ΕΒΕΠ   Το Εμπορικό και Βιομηχανικό...

ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Γιορτή του Σπάρου από τον Δήμο Πειραιά

Εκδήλωση από το χρήστη Destination Piraeus και τον Δήμο Πειραιά ◉ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ◉...

Επισκέψεις- Δράσεις του υποψηφίου Άγγελου Μπουλντούμη

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας-Εντευκτηρίου “Ο Άγιος...

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023!!! Το Σάββατο...