Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Β.Κορκίδης: 87η ΔΕΘ με παρουσία στη Θεσσαλονίκη και σκέψη στη Θεσσαλία
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Β.Κορκίδης: 87η ΔΕΘ με παρουσία στη Θεσσαλονίκη και σκέψη στη Θεσσαλία

Τοποθέτηση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη

87η ΔΕΘ με παρουσία στη Θεσσαλονίκη και σκέψη στη Θεσσαλία

 

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η 87η ΔΕΘ, με τη παρουσία των μελών των Επιμελητηρίων της χώρας στη Θεσσαλονίκη, αλλά με τη σκέψη όλων στη Θεσσαλία. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει την επίσκεψη και ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς απόλυτη προτεραιότητα έχει η άνευ προηγουμένου τραγωδία στη Θεσσαλία προκάλεσε την αλλαγή όλων των προγραμμάτων και τη ματαίωση μιας σειράς από εκδηλώσεις όπου θα είχαν συμμετοχή υπουργοί, επιχειρηματικοί φορείς και εκθέτες. Το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ πέρασε φέτος με λιγότερους επισκέπτες και λιγότερη πολιτική, αντίστοιχης της περιόδου της πανδημίας.

Η Έκθεση όμως την εβδομάδα που ακολουθεί πρέπει να στηριχθεί. Ίσως μάλιστα αξίζει περισσότερο τον κόπο να την επισκεφτούν περισσότεροι επαγγελματίες αφιερώνοντας όλο τον διαθέσιμο χρόνο τους σε επαγγελματικές συμφωνίες. Αξίζει οι επισκέπτες να επικεντρωθούν στα περίπτερα των επιμελητηρίων, όπου συμμετέχουν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις από όλες τις περιοχές της χώρας μας με νέα προϊόντα. Αξίζει να επισκεφτούν τα περίπτερα των ξένων εταιρειών που εκθέτουν την εξωστρέφεια τους και να ενημερωθούμε για τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αντί για χειραψίες σε περίπτερα υπουργείων, περιφερειών και άλλων φορέων πολιτικής προβολής μπορεί ο κόσμος της αγοράς να αξιοποιήσει εποικοδομητικά τον εκθεσιακό χρόνο.

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί φέτος, ίσως η αναγκαστική πολιτική απουσία να μας δείχνει τον δρόμο ώστε να ξαναδώσουμε στην Διεθνή Έκθεση, την ουσιαστική της διάσταση. Δηλαδή, αυτή της εμπορικής έκθεσης, που απευθύνεται στην ελληνική αγορά με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο και λιγότερο ως «πασαρέλα» για τα πολιτικά μας κόμματα. Αναφορικά με τους φορείς του δημοσίου, θεωρώ πως η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη, αφού ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να εκμεταλλευτεί την συγκέντρωση τους σε ένα εκθεσιακό χώρο, ώστε να ενημερωθεί δια ζώσης για υπηρεσίες και θέματα που αφορούν στη καθημερινότητα και τις μη διαδικτυακές συναλλαγές μας με το κράτος.

Κατανοώ τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, όμως συστήνω στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και τα στελέχη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να επισκεφτούν την φετινή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη με τους 1.500 εκθέτες, με τις 18 κρατικές συμμετοχές, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά από Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Μολδαβία, καθώς επίσης το πολύ ενδιαφέρον περίπτερο της Βουλγαρίας, ως τιμώμενη χώρα. Τέλος προτρέπω, τους συναδέλφους μου εμπόρους, από επιλογή και όχι από ανάγκη, να επισκεφτούν τα περίπτερα των Επιμελητηρίων των πληγέντων περιοχών του Έβρου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας και να στηρίξουν, με αλληλέγγυες συνεργασίες, τις τοπικές επιχειρήσεις.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...