Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη νέα έρευνα ΕΕΑ – Pulse με επίκεντρο την ακρίβεια
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη νέα έρευνα ΕΕΑ – Pulse με επίκεντρο την ακρίβεια

Για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη νέα έρευνα που διεξήγαγε η Pulse RC για λογαριασμό του Ε.Ε.Α. μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (27/9/2023).

O κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το 87% των πολιτών θεωρεί την ακρίβεια ως το νούμερο 1 πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει, γεγονός που όπως εξήγησε επηρεάζει τον δείκτη απαισιοδοξίας για το μέλλον καθώς τον ανεβάζει στο 65%.

“Εάν κάποιος χρειάζεται το 50% του εισοδήματός του για αγορές στο σούπερ μάρκετ, ουσιαστικά τι θα μείνει για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις;” σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτό το κοινωνικό θέμα εκφράστηκε και στις εκπτώσεις, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, 1 στις 2 επιχειρήσεις είχε χαμηλότερο τζίρο συγκριτικά με πέρυσι.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, άρα και του μεταφορικού κόστους των προϊόντων.

Στάθηκε ακόμη στο ζήτημα των πρόσφατων καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για τα φαινόμενα αυτά ευθύνονται («Πολύ») ο «ανθρώπινος παράγοντας άμεσα» κατά 46%, η «πολιτεία» κατά 47% και η «κλιματική κρίση» κατά 27%.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη πάταξης της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής, και επισήμανε τη σημασία της ισονομίας και της οικονομικής δημοκρατίας.

Δείτε περισσότερα: https://www.eea.gr/

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

ΕΒΕΠ: «Υγιεινή και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας. Εστιάζοντας στην Ψυχική Υγεία»

Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι ο διεπιστημονικός τομέας που στοχεύει...