Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Climate Piraeus: Μαθητικό Διαγωνισμό και Εργαστήρια στα Σχολεία διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Climate Piraeus: Μαθητικό Διαγωνισμό και Εργαστήρια στα Σχολεία διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά

Δήμος Πειραιά: Αναλαμβάνουμε δράση ενάντια στην κλιματική κρίση!
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο του Προγράμματος Climate Piraeus: «Πιλοτικός Μηχανισμός Ενημέρωσης, Πρόληψης, Διαχείρισης και ευαισθητοποίησης κλιματικών κινδύνων στο Αστικό περιβάλλον του Πειραιά» διοργανώνει Μαθητικό Εικαστικό- Διαγωνισμό για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής γενικότερα με θέμα: «Το κλίμα αλλάζει και μας επηρεάζει Όλους. Αναλαμβάνουμε Δράση!» καθώς και εργαστήρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Πειραιά.
Βίντεο με συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Κώστα Φορτούνη και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη: https://drive.google.com/drive/folders/1mMCPSiyOeIC28sajA2CVyHO-dOvMUppR?usp=drive_link
Μαθητικός εικαστικός διαγωνισμός με πλούσια δώρα!
Μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες είτε Poster (ζωγραφιές, κολάζ κα) είτε video, η νέα γενιά καλείται να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της για το θέμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής γενικότερα. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία την 17 Νοεμβρίου 2023! 
Περισσότερα για τον διαγωνισμό και συμμετοχή στο: www.climatepiraeus.gr/diagonismos
Εργαστήρια ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Πειραιά.
 
Με σύνθημα «Ο Πειραιάς αναλαμβάνει δράση! Ενημερώσου για την κλιματική κρίση!» πραγματοποιήθηκαν τα 3 πρώτα εργαστήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 11ου Δ.Σ. Πειραιά. Στα 40 εργαστήρια αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά πάνω από 800 παιδιά και έχουν ως στόχο την ενημέρωση τους για την Κλιματική Αλλαγή (αιτίες, επιπτώσεις και τρόποι προσαρμογής) μέσα από την προβολή ενός βίντεο και από ένα πρωτότυπο παιχνίδι που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του έργου.
φωτογραφίες επισυνάπτονται.
Τι είναι το Climate Piraeus?
Ο Δήμος Πειραιά, δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Περιφέρειας Αττικής με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, προχωρά στη δημιουργία και λειτουργία Πιλοτικού Μηχανισμού Ενημέρωσης, Πρόληψης, Διαχείρισης και ευαισθητοποίησης κλιματικών κινδύνων στο Αστικό περιβάλλον του Πειραιά, καθώς τα λιμάνια συνιστούν σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες – σε τοπική, εθνική και διεθνή κλίμακα – που είναι ευάλωτοι στις μελλοντικές αλλαγές στο κλίμα. Η σύσταση γραφείου για την κλιματική αλλαγή στο Δήμο Πειραιά έχει ως πρωταρχικό σκοπό να καλύψει το θεσμικό κενό που υπάρχει σε επίπεδο Δήμου για την παρακολούθηση, πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ειδικότερα, η λειτουργία του γραφείου συμβάλλει στη δημιουργία μέτρων και σχεδίων δράσης που θα περιορίζουν την τρωτότητα και την έκθεση στη σημερινή μεταβλητότητα του κλίματος, και κατά συνέπεια θα προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία και τους πόρους διαβίωσης και θα αυξάνουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία. Τα μέτρα αυτά θέτουν επίσης τα θεμέλια για την αντιμετώπιση των μελλοντικών τάσεων όσον αφορά στην έκθεση και την τρωτότητα στην κλιματική αλλαγή, αλλά και όσον αφορά στις ακραίες κλιματικές συνθήκες.
Περισσότερα στο: www.climatepiraeus.gr

Related Articles

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

ΕΣΠ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Αγορά του Πειραιά ντύνεται στα κόκκινα και...

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ: Θεατρικό Εργαστήρι

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας,  σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε ένα «θεατρικό...

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-Γιορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου-Περιφορά εικόνας

  Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 2, 185 37, Πειραιάς Τηλέφωνο: 210 45 11 247 Fax: 210 45...