Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Home Uncategorized Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το έργο της νέας χάραξης και βελτίωσης της Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών, προϋπολογισμού 46.7 εκ. ευρώ
Uncategorized

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το έργο της νέας χάραξης και βελτίωσης της Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών, προϋπολογισμού 46.7 εκ. ευρώ

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το έργο της νέας χάραξης και βελτίωσης υφιστάμενης της Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών, προϋπολογισμού 46.7 εκ. ευρώ

 

Γ. Πατούλης: «Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα κρίσιμο έργο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και την καλύτερη προστασία των πολιτών»

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θήβας, τμήματα της οποίας έχουν υποστεί καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 46.7 εκ. ευρώ, δημοπρατήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής  και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Αττικής.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης.

Επισημαίνεται ότι η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θήβας παραλαμβάνει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς εξυπηρετεί τόσο την τοπική όσο και την υπερτοπική κυκλοφορία. Η συγκεκριμένη οδός που συνδέει την Αττική Οδό με τη Θήβα, προτιμάται από τα οχήματα καθώς όχι μόνο συντομεύεται ο χρόνος διαδρομής όσον αφορά στους προορισμούς της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά είναι οικονομικότερη καθώς δεν έχει διόδια.

Ειδικότερα με τα έργα τροποποιείται η χάραξη της υφιστάμενης Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, για μήκος 3,5 χλμ., προκειμένου να αποφευχθούν οι πολλαπλές διασταυρώσεις της Π.Ε.Ο. με το ρέμα Σούρες. Με αυτόν τον τρόπο απομπλέκεται πλήρως από το ρέμα, με εξαίρεση μόνο δύο κατάλληλα μελετημένα γεφυρώσεις στην αρχή του τμήματος και στο τέλος αυτού, στη θέση όπου το «Σκυλόρεμα» συμβάλει στο ρέμα «Σούρες». Έτσι η βελτιωμένη οδός ανεξαρτητοποιείται από οποιαδήποτε ακραία πλημμυρική συμπεριφορά του ρέματος και αποφεύγεται οριστικά η πιθανότητα καταστροφής του έργου και ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.

 

Ακολούθως βελτιώνεται η υφιστάμενη ΠΕΟΑΘ για συνολικό μήκος 7,40 χλμ. Οι εργασίες για την αποκατάσταση και την προσαρμογή του οδικού δικτύου στα νέα δεδομένα, είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και κυκλοφορίας, κυρίως προς και από Θήβα, και συνακόλουθα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής που σήμερα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσχέρειες.

 

«Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα κρίσιμο έργο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και την καλύτερη θωράκιση των πολιτών, σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων», επισημαίνει σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

 

Related Articles

DIANIK BROSS SHIPPING CORPORATION SA: M/V AG. NEKTARIOS completed successfully her drydock at Cosco Dalian

DIANIK BROSS SHIPPING CORPORATION SA We are happy to announce that M/V...

ΧΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πρόσκληση

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 μμ, στο SALTY του Μικρολίμανου Πειραιά,...

Ο ΠΑΝΑΜΑΣ παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

Ο Παναμάς παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του στη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή...

9th Capital Link Maritime Leaders Summit – Greece

LEADING THROUGH INDUSTRY TRANSFORMATION Featuring: Moderator: Ms. Sofia Kalomenides, Partner, CESA Capital...