Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA Συζήτηση – Προβολή Ταινίας για τη Γάζα
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συζήτηση – Προβολή Ταινίας για τη Γάζα

Τη Δευτέρα 23/10 στις 18:00 και ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς να ισοπεδώνουν τη Λωρίδα της Γάζας και να σκορπούν το θάνατο σε χιλιάδες αμάχους, σας προσκαλούμε στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας, να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε την κατάσταση που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή.

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, ο οποίος έχει καλύψει ως ανταποκριτής τις εισβολές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ο παλαιστίνιος πρόσφυγας Μοχάμεντ Ελ Μπατά.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Το Σιδερένιο Τείχος» σε σκηνοθεσία του Μοχάμεντ Αλ Άταρ & συζήτηση με τους/τις παρευρισκόμενους/ες.

Λίγα λόγια για την ταινία: Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας. Το χρονικό της κατοχής από το 1967 μέχρι σήμερα. Συνεντεύξεις Παλαιστίνιων ακτιβιστών και αγροτών, Ισραηλινών αποίκων και στρατιωτικών, αναλυτών όπως οι Jeff Halper, Akira Eldar, Hind Khoury. Τείχη σύμβολα ανθρώπινου εξευτελισμού. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ανελεύθερη, το μήνυμα της κάμερας δεν μπορεί να είναι ελπιδοφόρο. Είναι όμως ξεκάθαρο. Δε διαφαίνεται ειρηνική επίλυση ούτε και ίδρυση υγιούς και άρα βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτος. Γιατί το σιδερένιο τείχος εκτός από την αξιοπρέπεια γκρεμίζει και τις αυταπάτες.  (πληροφορίες από clickartlife)

Fb event: https://fb.me/e/2YaFt3CJZ

Related Articles

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

ΕΣΠ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Αγορά του Πειραιά ντύνεται στα κόκκινα και...

ΤΑΞΙ: 48ωρη απεργία στις 5 & 6 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 Από τις 06.00 το...