Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΕΝΜΑ: CII-EEDI-EEXI –  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ή BUSINESS AS USUAL
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΕΝΜΑ: CII-EEDI-EEXI –  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ή BUSINESS AS USUAL

CII-EEDI-EEXI –  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ή BUSINESS AS USUAL

 

Στα πλαίσια των δράσεων της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων για την πληροφόρηση των Μελών της και του Κλάδου για θέματα αιχμής, πραγματοποιήθηκε workshop με θέμα: CII-EEDI-EEXI –  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ή BUSINESSASUSUAL;

 

Η κ. Κατερίνα Βουτσίδη, NavalProjectCoordinatorστην SECAVIN,ανέλυσε θέματα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς EEDIκαι ΕΕΧΙ, ενώ ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης, μέλος ΔΣ της ΕΕΝΜΑ, Πρόεδρος ΕΛΙΝΤ, ManagingPartnerτης ACTANONVERBA, επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των κανονισμών για τον δείκτη CIIκαι τις επιπτώσεις στην Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, κατά την οποία, ανέκυψαν σημαντικά θέματα όπως η έλλειψη ολοκληρωμένων και ώριμων λύσεων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η ανάγκη αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού του Δείκτη CII, η δυσμενέστερη εφαρμογή του στην ΝΜΑ καθώς και η δυσκολία των ναυλωτών να αποδεχτούν όρους που θα διασφαλίσουν τους πλοιοκτήτες στην τήρηση ενός συμφωνημένου Δείκτη κατά τη διάρκεια ισχύος της εκάστοτε ναύλωσης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης συνοψίζοντας τα βασικά συμπεράσματα και προαναγγέλλοντας επόμενες αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις.

Γραφείο Τύπου ΕΕΝΜΑ

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...