Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου: Οι ευθύνες για τον μη εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων έχουν ονοματεπώνυμο
ΕΛΛΑΔΑ

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Οι ευθύνες για τον μη εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων έχουν ονοματεπώνυμο

«Μόνο δικαιολογίες και υποσχέσεις ότι θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και θα εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα, εισπράττουμε εδώ και χρόνια από τους αρμόδιους. Φθάνει πια ο διασυρμός της χώρας. Τα οχήματα αυτά και οι παραβάτες οδηγοί τους κυκλοφορούν καθημερινά αναμεσά μας” δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου στον Γιώργο Ανδρή για το Carandmotor.gr.

Συνεχίζοντας αναλυτικά δήλωσε:

 Η Ελλάδα έχει την αρνητική πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. καθώς είναι η μοναδική που αδυνατεί να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές -αποτελεσματικές- διασταυρώσεις και να εντοπίσει τα οχήματα αυτά μέσω των βάσεων δεδομένων του κράτους. Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 οχήματα ίσως και παραπάνω είναι σήμερα ανασφάλιστα και αποτελούν “περιφερόμενο κίνδυνο“. Η εμπλοκή με έναν τέτοιο όχημα σε ατύχημα συνεπάγεται ταλαιπωρία χρόνων για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» έτσι οι συνεπείς ασφαλισμένοι οδηγοί.

Οι αρμόδιοι αψηφούν ότι όσο τα ανασφάλιστα οχήματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν, αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Αδιαφορούν για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία που ισχύει από το 2015.

Στην σύγχρονη Ελλάδα, μοιάζει σαν να τιμωρούμε τους νομοταγείς και να αφήνουμε τους παραβάτες να διασκεδάζουν την άρνηση, διότι μόνο έτσι μπορεί να το ερμηνεύσει κάποιος, και όχι πλέον ως αδυναμία, του κράτους να τους εντοπίσει.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά την επίλυση του θέματος εδώ και χρόνια. Οι δεσμεύσεις που έχουμε λάβει σε όλο αυτό το διάστημα είναι πολλές και συχνές. Όμως αποτέλεσμα κανένα. Οι αρμόδιοι έχουν αρκετές φορές μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις τους δημιουργήσει την εντύπωση ότι είμαστε κοντά στη λύση.

Τελικά όμως το πρόβλημα παραμένει. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει εδώ και τόσα χρόνια αποδεικνύεται ατελέσφορος. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Να σταματήσουμε την αιμορραγία αυτής της κοινωνικής και οικονομικής πληγής που διαχρονικά και αδικαιολόγητα συντηρείται.

Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

Πηγή  https://www.insurance-eea.gr/

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...