Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Παρούσα η Περιφέρεια Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2023»  
ΕΛΛΑΔΑ

Παρούσα η Περιφέρεια Αττικής στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2023»  

Γ. Πατούλης: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, σταθερός μας στόχος. Τα τοπικά μας προϊόντα αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα»

Η  Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Anuga», που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Koelnmesse της Κολωνίας, από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2023. Η έκθεση  διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι η κορυφαία έκθεση στο χώρο των τροφίμων και ποτών, γιατί συγκεντρώνει τεράστιο αριθμό εκθετών και εμπορικών επισκεπτών από όλο τον κόσμο και χαρακτηρίζεται από ποιότητα, ποικιλομορφία, καινοτομία και έμπνευση. Φέτος, συμμετείχαν 7.972 εκθέτες προερχόμενοι από 118 χώρες και την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 169.000 εμπορικοί επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έφτασαν τις 269 και η χώρα μας κατατάχθηκε στην 5η θέση σε επίπεδο συμμετοχών.

Η Περιφέρεια Αττικής, επιδιώκοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της, που ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων και ιδιαιτέρα την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, συμμετείχε δίνοντας δυναμικό παρόν στο Ελληνικό περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece). Στην «Anuga», με το ποσοστό στήριξης της Περιφέρειας Αττικής, πήραν μέρος μικροί επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, από μόνοι τους δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν. Έτσι τους δόθηκε η δυνατότητα  να προβάλλουν τα προϊόντα τους, καθότι ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου από διάφορες χώρες του πλανήτη και να συμβάλλουν στην προώθηση των εξαγωγών.

Παράλληλα, η Περιφέρεια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα της και να ενημερώσει τους επισκέπτες της έκθεσης για την εξαιρετική ποιότητά τους. Την πληροφόρηση των επισκεπτών, είχε αναλάβει η τριμελής αντιπροσωπεία η οποία αποτελείτο από υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Με αφορμή τη συμμετοχή στην έκθεση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων, που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις προβάλλουμε, τόσο τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης, όσο και τις διαδρομές οινοτουρισμού. Η συμμετοχή σε διοργανώσεις όπως η «Anuga» αλλά και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκε, όπως το επιχειρηματικό δείπνο, ενισχύουν σημαντικά την προβολή των προϊόντων της Αττικής δικαιώνοντας την προσπάθεια της Περιφέρειας να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, σε μια δύσκολη εποχή για την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές».

 

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, στις 7 Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής και συνομίλησαν με τους εκθέτες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ελευθέριος Αυγενάκης, o Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κος Βασίλειος Κοΐνης, η επικεφαλής Σύμβουλος Β’ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κα Ευφροσύνη Γεωργίου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Enterprise Greece κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κος Μαρίνος Γιαννόπουλος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η τριμελής αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συμμετείχε στην εκδήλωση καλωσορίσματος που διοργάνωσε η Enterprise Greece με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

 

Στις 9/10 η Περιφέρεια Αττικής οργάνωσε θεματικό γεύμα με τη συμμετοχή της Συμβούλου Β’ του Γραφείου ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κας Ευφροσύνης Γεωργίου, των 10 εκθετών της, καθώς και περίπου 40 καλεσμένων εκπροσώπων εισαγωγικών επιχειρήσεων, διαμορφωτών γνώμης, δημοσιογράφων και διανομέων.

Ο σκοπός του επιχειρηματικού δείπνου ήταν η προώθηση του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής και η συνάντηση των εκθετών της Περιφέρειας με εκπροσώπους του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών. Απώτερος στόχος φυσικά όλων η μελλοντική επικοινωνία και τελικά η σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών.

 

Στη φωτογραφία βλέπουμε την Πρόεδρο ΕΒΕΑ  κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, δίπλα της ο Υπουργός κ.Αυγενάκης

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...