Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home Uncategorized DIGITAL TRANSFORMATION 2023
Uncategorized

DIGITAL TRANSFORMATION 2023

«Τεχνητή Νοημοσύνη Παντού: Από το Εργοστάσιο μέχρι και το ΑΤΜ», Συνέδριο στις 11 και 12 Οκτωβρίου

Στις 11 και 12 Οκτωβρίου διεξάγεται το 3ο Ετήσιο διήμερο Συνέδριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Digital Transformation, σε ψηφιακή μορφή με γενικό τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη Παντού: Από το Εργοστάσιο μέχρι και το ΑΤΜ» που διοργανώνει η εταιρεία Teamworks.

O κύριος θεματολογικός άξονας του Συνεδρίου είναι η εισαγωγή και αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε σειρά παραγωγικών κλάδων και τομέων της Οικονομίας και του Επιχειρείν και η γνώση σημαντικών αλλαγών όχι μόνο στην δομή των διαδικασιών, αλλά και στον «πυρήνα» του επιχειρείν. Παράλληλα με την εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην θεματολογία του Συνεδρίου είναι ενταγμένοι και οι κλασικοί τομείς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού σε όλο το εύρος της Οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση αποτελείται θεματικά, από 4 διακριτές ενότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού: λιανικές πωλήσεις (Retail), τραπεζικός τομέας (Fintech / Banking), βιομηχανία (Industry) και επιχειρήσεις (Enterprise).

Η δομή του διήμερου ψηφιακού Συνεδρίου
Την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου που πραγματοποιείται με ψηφιακή διοργάνωση, η θεματολογία αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες: Industry 4.0 & Production, Fintech & Payments, Enterprise & Retail. Στις ενότητες αυτές, οι οποίες έχουν διακριτή και ανεξάρτητη θεματολογία, στελέχη Ομίλων και Επιχειρήσεων που υλοποιούν έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού μιλούν για τις ιδιαιτερότητες των εγχειρημάτων και καταθέτουν τις εμπειρίες τους. Παράλληλα, από την πλευρά των εταιρειών ΤΠΕ παρουσιάζονται λύσεις, προτάσεις και τεχνολογικές τάσεις για τις συγκεκριμένες ενότητες.

Τη δεύτερη ημέρα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, οι ομιλητές του Συνεδρίου, εκπρόσωποι Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φορέων, προσκεκλημένοι επικεφαλής Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, θεσμικοί και κυβερνητικοί παράγοντες συναντώνται δια ζώσης για να ενημερωθούν για το νέο πλαίσιο της στρατηγικής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τις χρηματοδοτήσεις που υλοποιούνται ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής. Οι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν σε μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄ ύλη αρμόδιους κυβερνητικούς και θεσμικούς εκπροσώπους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων που υλοποιούν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Η παρακολούθηση των εργασιών από τους Συνέδρους γίνεται ψηφιακά.

Τη δεύτερη ημέρα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, οι ομιλητές του Συνεδρίου, εκπρόσωποι Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φορέων, προσκεκλημένοι επικεφαλής Διευθύνσεων Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, θεσμικοί και κυβερνητικοί παράγοντες συναντώνται δια ζώσης για να ενημερωθούν για το νέο πλαίσιο της στρατηγικής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τις χρηματοδοτήσεις που υλοποιούνται ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής πολιτικής. Οι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν σε μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄ ύλη αρμόδιους κυβερνητικούς και θεσμικούς εκπροσώπους.

Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν: Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ιωάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια ΕΚΤ. Παρουσίαση Έρευνας του ΕΚΤ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων,
Νίκος Καραγεωργίου,Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΒΑΠ,

 Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια ΠΕΦ, Ανδρέας Δρυμιώτης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ιωάννης Βεργίνης, Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος, Μέλος Δ.Σ., Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μάριος Ψιμάδας, MA, MSc, Υποψήφιος Διδάκτορας, Στρατηγική Καινοτομίας, Σχεδιασμού, Επικοινωνίας, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Co-founder & Technology Development Specialist, WINGS ICT Solutions κ.α.

Η παρακολούθηση των εργασιών από τους Συνέδρους γίνεται ψηφιακά.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, θα απονεμηθούν, τιμής ένεκεν, τα πρώτα Digital Transformation Awards σε Βιομηχανίες, Επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της Οικονομίας, Χρηματοοικονομικούς Φορείς για υλοποιήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούν ή υλοποίησαν καθώς και σε εταιρείες ΤΠΕ για την συμβολή τους. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή με την συμμετοχή κυβερνητικών, πανεπιστημιακών, κοινωνικών παραγόντων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ και για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

 

 

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, θα απονεμηθούν, τιμής ένεκεν, τα πρώτα Digital Transformation Awards σε Βιομηχανίες, Επιχειρήσεις σημαντικών κλάδων της Οικονομίας, Χρηματοοικονομικούς Φορείς για υλοποιήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούν ή υλοποίησαν καθώς και σε εταιρείες ΤΠΕ για την συμβολή τους. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή με την συμμετοχή κυβερνητικών, πανεπιστημιακών, κοινωνικών παραγόντων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ και για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Το Συνέδριο είναι με την Αιγίδα:

Των υπουργείων: Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Tων φορέων: Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (ΣΒΑΠ).

Με την Υποστήριξη των: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, όπως και των κλαδικών φορέων: ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΕΕΚΤ, ΣΕΚΕΕ.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες:

Platinum Sponsor: Befon

Gold Sponsors: Cosmote, Dotsoft, Info Quest Technologies | IBM Distributor

Bronze Sponsors: Digital Realty, Office Line, Online Data, Oracle, Schneider Electric

Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ICTplus, ICTWeekly

Site Συνεδρίουhttps://digital-transformation.liveon.tech/

Related Articles

Επικαιρότητα 16ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Κως 16 Απριλίου 1945. Το τελευταίο ατιμώρητο έγκλημα στην κατεχόμενη Ελλάδα,...

TURBOMED SA is exhibiting at the 3rd Hamburg Maritime Forum

Turbomed SA TURBOMED SA is exhibiting at the 3rd Hamburg Maritime Forum,...

Drydel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί δέκα πλοία

Η εταιρεία bulker Drydel Shipping, του Κώστα Δελαπόρτα, υπέγραψε την πρώτη της νέα...

6th Annual Capital Link Singapore Maritime Forum

Leading Voices on Energy Transition, Fleet Optimization, & Human Factor – 6th...