Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Ανακοίνωση της “ΤΡΙΑΙΝΑΣ” για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ανακοίνωση της “ΤΡΙΑΙΝΑΣ” για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

“Η Τρίαινα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες -οι,

Μετά και την τελευταία χθες Παρασκευή συνάντησή μας, σε συνέχεια πολλών άλλων που προηγήθηκαν, με όλους τους εμπλεκόμενους, επιβεβαιώθηκε ότι η επαλήθευση των απαιτήσεων των εργαζομένων, γίνεται σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί στο ειδικό πρακτικό διαβούλευσης του Δεκεμβρίου και όσα σας έχουμε ανακοινώσει με την προηγούμενη από 20-10-2023 ανακοίνωσή μας.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει κατατεθεί στον εισηγητή πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, τόσο ο πίνακας των επαληθεύσεων όλων των πιστωτών, όσο και ο πίνακας διανομής. Επιλέχθηκε η ταυτόχρονη κατάθεση για να αποφύγουμε τις διπλές προθεσμίες για έλεγχο και άσκηση τυχόν ανακοπών. Γι’ αυτό και υπάρχει η ολιγοήμερη υπέρβαση της προθεσμίας (τέλος Οκτωβρίου) που σας είχαμε γνωστοποιήσει με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι θα υποβαλλόταν ο πίνακας των επαληθεύσεων. Κερδίζεται έτσι αρκετός  χρόνος.

Μετά την υποβολή των πινάκων οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν όσα προβλέπονται από το νόμο. Έλεγχος των επαληθεύσεων και του πίνακα από τους πιστωτές, και στη συνέχεια άσκηση τυχόν ανακοπής από αυτούς που θα διαφωνούν με την επαλήθευση ή με την σειρά πληρωμής που θα αναφέρεται στον πίνακα διανομής. Αν ασκηθούν ανακοπές θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου όπως σας έχουμε ενημερώσει.

Συναδέλφισσες -οι

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζονται οι επαφές μας με τα αρμόδια Υπουργεία, με κύρια επιδίωξη, όσοι εργαζόμενοι δεν προσληφθούν από τον κ. Προκοπίου και δεν ενταχθούν σε προγράμματα προσυνταξιοδοτικά, να απορροφηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την συμπαράσταση του ΕΚΠ της Ομοσπονδίας μας ΠΟΕΜ και της ΓΣΕΕ, ενώ και όλα τα κόμματα μας έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους μετά τις συναντήσεις που είχαμε μαζί τους .

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι από την πλευρά του κ. Προκοπίου καλούνται εργαζόμενοι να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Όμως , για να γίνει η πρόσληψή τους, μας καταγγέλλεται ότι τους ζητάνε να παραιτηθούν από μέλη του Σωματείου για να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασής τους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την πρακτική, μαζί δε με τη ΓΣΕΕ την ΠΟΕΜ και το ΕΚΠ θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος. Παράλληλα δηλώνουμε προς όλους τους εργαζόμενους που καλούνται για την υπογραφή των συμβάσεων αυτών ότι το Σωματείο μας θα είναι μαζί τους.

Συναδέλφισσες -οι,

Επαναλαμβάνουμε και θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, ότι δεν επαναπαυόμαστε, αλλά μέσα από προτάσεις – θέσεις – επικοινωνία, διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας με ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση κανένας εργαζόμενος των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην ανεργία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.             ΠΑΠΑΔΗΣ Σ.

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...