Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home AGENDA Ημερίδα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη”
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ημερίδα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη”

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά μαζί με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς , διοργανώνουν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο κτίριο του Πειραϊκού Συνδέσμου, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

 

Οι διοργανωτές, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της επιστημονικής πραγματικότητας, επιθυμούν στα πλαίσια της Ημερίδας να αναπτυχθεί επιστημονικός διάλογος για τα πρακτικά και νομικά θέματα που σχετίζονται με την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δικαιοσύνη, διερευνώντας τα  πλεονεκτήματα και τους κινδύνους που η χρήση αυτή μπορεί να έχει.

 

Την Ημερίδα θα χαιρετήσουν οι Μιχαήλ Σφακιανάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά, Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στα πλαίσια της Ημερίδας θα διεξαχθούν δύο συνεδρίες.

Η 1η συνεδρία θα έχει θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη: Βασικές αρχές και οριοθέτηση» και σε αυτήν θα προεδρεύσει ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ, Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η 2η συνεδρία θα έχει θέμα «Ειδικά Θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δικαιοσύνη» και σε αυτήν θα προεδρεύσει η Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ομιλητές από τον δικαστικό, δικηγορικό και ακαδημαϊκό χώρο ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική προσέγγιση των συναφών θεμάτων.

Συγκεκριμένα, εισηγήσεις θα κάνουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτης Περάκης, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Στέφανος Γκρίτζαλης και Λίλιαν Μήτρου, η Ελισσάβετ Σπυροπούλου, Πρωτοδίκης, Μέλος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πειραιώς, οι Δικηγόροι Δημήτρης Μελίδης, Θεοδώρα Μίχου και ο Σύμβουλος του Δ.Σ.Π. Ηλίας Πολλάλης, καθώς και ο Ιωάννης Αλεξάκης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Κυβερνοασφάλειας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι.Κλάππας                                         Παναγιώτα Α.Μπουρλετίδου

Related Articles

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

Χριστούγεννα 2023: Φωταγώγηση του δένδρου στις 8 Δεκεμβρίου

Πειραιάς 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ! Με ένα πλούσιο εορταστικό...

ΕΣΠ: «ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Αγορά του Πειραιά ντύνεται στα κόκκινα και...

ΤΑΞΙ: 48ωρη απεργία στις 5 & 6 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 Από τις 06.00 το...