Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες καθώς και τις θέσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για θέματα οικονομίας και επιχειρηματικότητας ανέδειξε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την συνάντηση εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

Στη συνάντηση, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, συμμετείχαν μέλη της Διοικητής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τοποθέτηση του ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που προωθεί η κυβέρνηση και στις ενστάσεις που έχει το Ε.Ε.Α. και μίλησε για την ανάγκη ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτήρισε ο Στέφανος Κασσελάκης τις ρυθμίσεις για το τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών που προωθεί η κυβέρνηση και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. μίλησε αναλυτικά για την κατάσταση στην αγορά και για τις αρνητικές συνέπειες που έχει στη λειτουργία της η συνεχιζόμενη ακρίβεια ενώ εστίασε στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και από τον τραπεζικό δανεισμό και τόνισε την ανάγκη δικαιότερης κατανομής των πόρων, προκειμένου να στηριχθούν περισσότερες ΜμΕ. Μόλις 367 επιχειρήσεις, όπως είπε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., μοιράζονται τα 12,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, για να προσθέσει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται από αυτό. Το μέγεθος του αποκλεισμού αναδείχθηκε από τα στοιχεία που παρέθεσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σύμφωνα με τα οποία το 99% των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρομεσαίες με το 55% να ανήκει σε αυτοαπασχολούμενους, ενώ από τις υπόλοιπες, το 95% απασχολεί μέχρι δέκα εργαζόμενους.

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ασκήσει κάθε δυνατή πολιτική πίεση, προκειμένου να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των τεράστιων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, έδωσε κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης ενώ ενημέρωσε του συμμετέχοντες ότι συζήτησε εκτενώς το θέμα με αξιωματούχους της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες.

Ανταλλαγή απόψεων υπήρξε και για μία σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν το επιχειρείν, με τις δύο πλευρές να τονίζουν τη σημασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Από το Ε.Ε.Α. στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Σπύρος Δαμιανός, Θεόδωρος Μπαρόγιωργας, Κωνσταντίνος Ρεκλείτης, Νίκος Παναγιωτάκης και Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος.

 

 

Related Articles

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...

«Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ»

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική...

ΤΑΞΙ: 48ωρη απεργία στις 5 & 6 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 Από τις 06.00 το...