Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο Νότιο λιμάνι της Πάτρας, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στην αριστερή πλευρά του ήδη παραβεβλημένου στον προβλήτα (α) Ε/Γ – Ο/Γ «SUPERFAST II» N.Π. 11930, καθώς επίσης και στην αριστερή πλευρά του Δ/Ξ «AEGEAN TIFFANY» Ν.Π. 11841, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στην αριστερή πλευρά του «SUPERFAST II».
Το «HELLENIC SPIRIT» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Ανκόνα Ιταλίας προς το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεσο προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με εκατόν είκοσι οκτώ (128) επιβάτες και εκατόν δεκάξι (116) οχήματα.
Από τη Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτά και Ρ/Κ ασφαλείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμάκιου επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα   διενήργησαν επιθεώρηση στα ανωτέρω πλοία και κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Εντοπισμός και διάσωση 21 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου – Σύλληψη 04 ατόμων στην Κάλυμνο – Τραυματισμός εργάτη στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη ατόμου στην Πάτρα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου.
Συγκεκριμένα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή λέμβο με είκοσι ένα επιβαίνοντες .
Το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας του Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 38, 33, 38 και 18 ετών προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες της 24/11/2023 στο λιμάνι της Καλύμνου, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, για παράβαση του άρθρου 216 Π.Κ. “Πλαστογραφία” και του άρθρου 29 παρ.7 Ν.4251/2014 “Κατοχή πλαστών εγγράφων”.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από την Αγία Μαρίνα Λέρου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού χειριστή μηχανημάτων στο σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων της Ο.Λ.Θ. Α.Ε..
Ο 46χρονος κατά την πλήρωση μικρού βυτιοφόρου οχήματος που χειριζόταν, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος από ύψος ενός μέτρου περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού. Στη συνέχεια διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες , στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας για παράβαση του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) .
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

Related Articles

Nine ports compete for the ESPO Award 2024 rewarding circular economy projects in Europe’s ports

The ESPO secretariat received nine submissions for the 16th edition of the ESPO...

Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Αίγινα

Ενημερώθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές του Σαρωνικού και τις...

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Μύκονο

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός ανήλικης στο Τολό –...

Απαγόρευση απόπλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι

Θάνατοι ανδρών στη Καβάλα και τη Λίνδο  Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε...