Δευτέρα , 15 Ιούνιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη ατόμων στο Σκαραμαγκά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη ατόμων στο Σκαραμαγκά

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Δ’ Λιμενικού Τμήματος Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προέβησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση του άρθρου 4 του Α.Ν. 376/36 “Περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων”.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να έχουν εισέλθει παράνομα εντός των ορίων του ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά με ερασιτεχνικό σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη από μέλος του πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Χίου προς το λιμάνι του Πειραιά, για την ανάγκη διακομιδής ημεδαπής επιβάτιδας, η οποία έχασε τις αισθήσεις της εντός της καμπίνας της.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν δίκυκλο όχημα με έναν 58χρονο οδηγό έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 58χρονου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001, 42χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για την ύπαρξη τριών εγκλωβισμένων ατόμων (01 γυναίκα και 02 ανήλικα) σε δύσβατη βραχώδη περιοχή του Λαγκαδά Μανταμάδου.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Ρ-Α/Κ “ΣΤΕΛΛΑ” Σ.Μ. 730, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε τα ανωτέρω άτομα καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, απεγκλωβίστηκαν από το Ε/Ρ-Α/Κ “ΣΤΕΛΛΑ” και μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι Μήθυμνας. Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. «ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ».

 

Related Articles

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Tototheo Global και Eutelsat

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Tototheo Global   και Eutelsat  για υπηρεσίες συνδεσιμότητας στους τομείς...

Who Owns the Consequences of AI-Influenced Decisions in Shipping? Further Ventures Debuts at Posidonia

Το FurtherVentures κάνει το ντεμπούτο του στην Αθήνα στα προεόρτια των Ποσειδωνίων...

Η ALERT SHIPPING AGENCY L.P. έλαβε το RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE AWARD by EBEN

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τελετή Απονομής των RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE...