Δευτέρα , 24 Ιούνιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Χάρης Βαφειάς: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 1.018% για την νεοεισερχόμενη στο χρηματιστήριο C3is Inc
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Βαφειάς: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 1.018% για την νεοεισερχόμενη στο χρηματιστήριο C3is Inc

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Αν και νεοεισερχόμενη στην αμερικανική χρηματαγορά με πορεία μόλις τεσσάρων μηνών η ναυτιλιακή εταιρεία C3is Inc. συμφερόντων Χάρη Βαφειά κατέγραψε καθαρά έσοδα και καθαρά κέρδη που αντιπροσωπεύουν αυξήσεις 378% και 1.018% αντίστοιχα από το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ Διαμαντής Ανδριώτης σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, παρόλο που λειτουργούμε ως νεοεισαχθείσα οντότητα εδώ και σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών μετά την απόσχιση μας από την Imperial Petroleum Inc. στα τέλη του Ιουνίου 2023, καταφέραμε να αυξήσουμε τον στόλο μας και να επιτύχουμε αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2023, επιτύχαμε έσοδα ρεκόρ ύψους 10,1 εκατ. δολαρίων και ρεκόρ καθαρά κέρδη ύψους 3,3 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχούν σε αυξήσεις 493% και 1.018% αντίστοιχα, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο» και προσέθεσε:

«Για το μέλλον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η νέα εξαγορά του πετρελαιοφόρου μας Aframax, το οποίο θα μας παραδοθεί τον Ιούλιο του 2023, θα μας τοποθετήσει καλά ώστε να εκμεταλλευτούμε τις σταθερές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά δεξαμενόπλοιων και να δημιουργήσουμε σημαντικές ταμειακές ροές με την αποτελεσματική λειτουργία του διευρυμένου και διαφοροποιημένου στόλου μας. Ειδικότερα, τα δύο πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου χειρός μας λειτουργούν επί του παρόντος με βραχυπρόθεσμη χρονοναύλωση, κερδίζοντας ακαθάριστα ναύλα που κυμαίνονται από 20.000 έως 26.000 δολάρια ανά ημέρα και καταλήγουν σε σταθερό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εσόδων ύψους περίπου 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Τα ήδη εξασφαλισμένα έσοδά μας συμπληρώνονται από την εκμετάλλευση του πετρελαιοφόρου μας Aframax στην αγορά spot, όπου οι τιμές ναύλωσης ταξιδιού για τα δεξαμενόπλοια Aframax βρίσκονται σήμερα σε πολύ υψηλά επίπεδα, άνω των 65.000 δολαρίων ημερησίως» και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτή η στρατηγική θα ενισχύσει την ικανότητά μας να χρηματοδοτήσουμε την εκκρεμή υποχρέωσή μας ύψους 38,7 εκατ. δολαρίων, που σχετίζεται με το την απόκτηση του δεξαμενόπλοιου μας και λήγει τον Ιούλιο του 2024, εν μέρει με μετρητά στο ταμείο, μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες και έσοδα από προσφορές μετοχών.

Με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της εταιρείας μας , θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε στρατηγικές ανάπτυξης που επικεντρώνονται σε έγκαιρες και επιλεκτικές εξαγορές πλοίων υψηλής ποιότητας που μπορεί να θεωρήσουμε ότι είναι προς το συμφέρον της της εταιρείας μας και των μετόχων μας».

Πηγή New money.gr  https://www.newmoney.gr/

 

Related Articles

MYLAKI SHIPPING AGENCY: Δωρεά πλωτής πλατφόρμας στη Σίκινο

Δωρεά από την  Εταιρεία Mylaki Shipping  Agency: Πάντα νιώθουμε ηθική ευθύνη να...

Πρόσκρουση Ε/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, ότι ένα...

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο – Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στη...

ΕΕΝΜΑ:Ο εκσυγχρονισμός του Shortsea Στόλου πρέπει να συνοδεύεται και από τον εκσυγχρονισμό της Νομοθεσίας

Η Shortsea ναυτιλία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση των εμπορικών ροών στα...