Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να “χτυπηθεί” η φοροδιαφυγή – Άδικα τα οριζόντια μέτρα
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να “χτυπηθεί” η φοροδιαφυγή – Άδικα τα οριζόντια μέτρα

Υπέρ της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αλλά κατά της οριζόντιας φορολογικής αντιμετώπισης των ελεύθερων επαγγελματιών τάχθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Αταίριαστοι” την Τρίτη 7/11/2023.

Αναφερόμενος στα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με επίκεντρο τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι μετά από 15 χρόνια κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που όντως ζουν με εισόδημα κάτω από 11.000 ευρώ και πρότεινε, αντί της οριζόντιας αντιμετώπισης, αφενός να ελέγχονται εξονυχιστικά όλες οι επιχειρήσεις ώστε να διαπιστώνεται αν πράγματι φοροδιαφεύγουν και αφετέρου να δοθούν κίνητρα – φοροαπαλλαγές στους πολίτες για τη συγκέντρωση αποδείξεων και τη χρήση πλαστικού χρήματος.

“Η φοροδιαφυγή δεν χτυπιέται με προκαθορισμένο κέρδος”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ελέγχων και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε τέλος ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων και το Ε.Ε.Α., όπου θα συζητηθούν οι τρόποι αντίδρασης στα νέα μέτρα.

Δείτε το βίντεο:https://www.eea.gr/

 

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

ΕΒΕΠ: «Υγιεινή και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας. Εστιάζοντας στην Ψυχική Υγεία»

Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι ο διεπιστημονικός τομέας που στοχεύει...