Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home SLIDER ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τίμησε τους Αρχηγούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τίμησε τους Αρχηγούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά τίμησε την προσφορά των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη κοινωνία της χώρας μας.

 

Επίτιμοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο αξιότιμος Αντιναύαρχος κύριος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αντιναύαρχος κύριος  Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος με την παρουσία του Αντιναύαρχου κυρίου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ, Αρχηγό Στόλου και του A’ Υπαρχηγού Λ.Σ. κυρίου  Τσελίκη Αλέξανδρου.

Τους Επίτιμους Προσκεκλημένους μαζί με πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος. Η εκδήλωση ξεκίνησε κρατώντας όλοι ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ανθρώπων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα δύο σώματα.

Στην συνέχεια οι δύο αρχηγοί μας έκαναν όλους να νιώσουμε περήφανα για τα δύο σώματα και την προσφορά τους με όσα ακούσαμε στις πρωτολογίες τους.

Πριν ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος, στα πλαίσια της εκδήλωσης, η Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα παρουσίασε το καινούργιο βιβλίο της “ΑΔΡΙΑΣ – ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ” Η Βιογραφία του Θρυλικού  Αντιτορπιλικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των άλλων σύσσωμη η ηγεσία του ΠΝ, ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων: o Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Πρόεδρος του PropellerClub Πειραιά κύριος Κωστής Φραγκούλης, ο πρώην Γραμματέας του IMO ο κύριος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOSGROUP, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕΕ κύριος Νίκος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ  αντιναύαρχος ΠΝ εα κύριος Θεόδωρος Γερούκης, ο Πρόεδρος Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. Αντιναύαρχος ε.α.-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός Αγγελόπουλος Πελοπίδας, ο κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης Πρόεδρος της Ένωσης και Τραπεζικών Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας και μέλος του ΔΣ της ΝΛΠ, ο Πρόεδρος του ΕΠΕΣΤ κύριος Αντώνης Στελλιάτος, ο κύριος Νίκος Βερνίκος Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου και η κυρία Αναστασία Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, ο Αντιναύαρχος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής Στόλου Π.Ν. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν  Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη.

 

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί  χορηγοί της εκδήλωσης κατ’αλφαβητική σειρά:

–        Την εταιρεία A.S. Marine Ltd. και την κυρία Στέλλα Αλεξία Μάντζαρη

–        Την εταιρεία DIMITRIOSK. FOTINAKIS LTD, Engineeringstudies – Yachtbuilding – Shiprepairs και τον κύριο Ανδρέα Φωτεινάκη.

–        Την εταιρεία Franman και τον κύριο Κωστή Φραγκούλη, CEO και Πρόεδρο της.

–        Την εταιρεία GRID SHIPPING & CAPITAL Ltd και τους μετόχους της, τον πρόεδρο ΔΣ, ιδιοκτήτη εφοπλιστή της εταιρείας Δρ. Πάνο Φασουλή, και τον CEO-εφοπλιστή συνιδιοκτήτη κύριο Σπύρο Τόγια.

–        Την εταιρεία LASKARIDISSHIPPING CO LTD    και τον κύριο Πάνο Λασκαρίδη.

–        Την εταιρεία Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ & τον Πρόεδρο κύριο Κωνσταντίνο Κορωνάκη.

–        Το PropellerClub Πειραιά και τον Πρόεδρο του κύριο Κωστή Φραγκούλη.

–        Την εταιρεία TSAKOS GROUP και τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο.

 

Οι χορηγοί της εκδήλωσης μαζί με τους 3 Αρχηγούς ΠΝ & ΛΣ, την Συγγραφέα κυρία Πουρνάρα Μαργαρίτα και τον Πρόεδρο της ΝΛΠ.

 

Τέλος  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών πλακετών στους 3 Αρχηγούς καθώς και στη Συγγραφέα κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα. Συμπληρωματικά 3 κάδρα με τον Στρατιωτικό Όρκο δόθηκαν συμβολικά στους 3 Αρχηγούς με εγχάρακτη αφιέρωση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, επισκεφτείτε το site μας: www.marine-club.gr

Ακολουθούν φωτογραφίες,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...