Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

 Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτης) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ” Ν.Π. 12082, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
– Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Κ/Ζ πλοίου στον Πειραιά – Προσάραξη Ε/Ρ-Ι/Φ σκάφους στο Ναύπλιο – Σύλληψη ατόμων στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς
Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Κ/Ζ ”MSC POESIA”, σημαίας Παναμά, ότι κατά τις διαδικασίες απόπλου του από την προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου, ο κάβος πρόσδεσης αυτού ενεπλάκη με την προπέλα του.
Το εν λόγω Ε/Γ-Κ/Ζ πλοίο κατέπλευσε από τη Σμύρνη Τουρκίας, ενώ είχε προγραμματισμένο απόπλου για το Παλέρμο Ιταλίας, με 2.577 επιβάτες και 948 μέλη πληρώματος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ κατόπιν προσκόμισης του βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, για την προσάραξη Ι/Φ σκάφους χωρίς επιβαίνοντες, σε αβαθή νερά, στον όρμο Βιβαρίου Αργολικού κόλπου και σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς και το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και με τη συνδρομή Φ/Γ-ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας, το ανωτέρω σκάφος προσδέθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα Βιβαρίου, ενώ από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση του πιστοποιητικού   αξιοπλοΐας.
*****
Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Κ9/Π.Ο.ΔΙ.Ν., εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό. Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στη βάση δεδομένων της INTERPOL, το έγγραφο βρέθηκε δηλωμένο ως κλαπέν.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 48, 36 και 34 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας-Επιτελικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθησαν εντός αυτού οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, έχοντας πλαστές ταυτότητες.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα, μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των διακοσίων ενενήντα επτά ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (297,85 ευρώ), καθώς και το ποσό των χιλίων εκατόν εξήντα ντράμ και τριάντα λούπα (1160,30 ντραμ).
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη χθες, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 51χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...