Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Υπογραφή Σύμβασης αποκλειστικής Εκπροσώπησης μεταξύ Franman και SilverstreamTechnologies
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπογραφή Σύμβασης αποκλειστικής Εκπροσώπησης μεταξύ Franman και SilverstreamTechnologies

 

Η συνεργασία θα υποστηρίξει τις πωλήσεις συστημάτων airlubrication στην Ελλάδα τόσο σε newbuildings όσο και σε ήδη υπάρχοντα πλοία ως retrofit

 

ΑΘΗΝΑ / ΛΟΝΔΙΝΟ, 13 Νοεμβρίου 2023: Η εταιρεία πράσινης τεχνολογίας στη ναυτιλία, SilverstreamTechnologies, και η Franman, υπέγραψαν σύμβαση αποκλειστικής εκπροσώπησης για την προώθηση και υποστήριξη των συστημάτων Silverstream® στην Ελληνική αγορά.

 

Η Franman από το 1991 εκπροσωπεί με μεγάλη επιτυχία κορυφαίους κατασκευαστές ναυπηγικού εξοπλισμού τόσο στην ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά και εξυπηρετεί ετησίως ένα πελατολόγιο άνω των 700 ναυτιλιακών εταιρειών σε 12 χώρες.

 

Η πρόσβαση στις πράσινες τεχνολογίες θα γίνεται όλο και πιο επιτακτική για τους πλοιοκτήτες, αφού από την 1η Ιανουαρίου 2024, το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EUETS) θα επιβάλει τέλη στις εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων από εμπορικά πλοία 5.000 GT και άνω που καταπλέουν σε λιμάνια της ΕΕ. Αρχικά, θα επιβαρύνεται το 40% των εκπομπών, με το ποσοστό να αυξάνεται ραγδαία έως και 70% για το 2025, φτάνοντας το 100% το 2026.

 

Αυτή η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις εκπομπές ρύπων θα μειώσει την περίοδο απόσβεσης σε επενδύσεις που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG). Το σύστημα Silverstream® απελευθερώνει ένα «χαλί αέρα» προκειμένου να μειώσει την αντίσταση τριβής μεταξύ της κύτους του πλοίου και του νερού, ελαττώνοντας τη μέση καθαρή κατανάλωση ενέργειας κατά 5-10%. Αυτό προσφέρει ένα άμεσο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κόστους εντός του πλαισίου του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EUETS).

 

Ο Κωστής Ι. Φραγκούλης, Ιδρυτής και CEO της Franman, δήλωσε: «Στη Franman προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε λύσεις στους πλοιοκτήτες που συνδυάζουν την απόδοση με τη βιωσιμότητα. Εντάσσοντας το πρωτοπόρο σύστημα airlubrication της Silverstream (ALS) στoportfolio μας, δίνουμε τη δυνατότητα στους πλοιοκτήτες να καλύπτουν τους νέους κανονισμούς  και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του κλάδου, πετυχαίνοντας παράλληλα και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Αξιοποιώντας τις εδραιωμένες σχέσεις μας και την ισχυρή τεχνογνωσία μας, ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τις πωλήσεις του συστήματος Silverstream® και να συμβάλλουμε στην ευρύτερη μετάβαση προς την απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές άνθρακα».

 

Ο Noah Silberschmidt, Ιδρυτής &CEO της SilverstreamTechnologies, δήλωσε: Η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο, με μεγάλη ικανοποίηση υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία με τη Franman, ώστε να προωθήσουμε την εφαρμογή της τεχνολογίας μας σε αυτή την κυρίαρχη αγορά και να καλλιεργήσουμε περαιτέρω ισχυρούς δεσμούς με τους Έλληνες πλοιοκτήτες. Με την αυξανόμενη αυστηροποίηση προς το decarbonization, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υιοθετηθεί το δοκιμασμένο σύστημα Silverstream® προκειμένου να μειωθεί το κόστος των καυσίμων και των εκπομπών άνθρακα».

Μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, έχουν συναφθεί συμβάσεις με συνολικά 180 πλοία για την εγκατάσταση του συστήματος Silverstream®, με 53 συστήματα σε λειτουργία σήμερα. Το πελατολόγιο της Silverstream περιλαμβάνει τους: MSC, Maersk, Grimaldi, Shell, Vale, Carnival, J.P.Morgan και ADNOCL&S, μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων του κλάδου.

 

Franman

Η Franman από την ίδρυση της, ακολούθησε το μοντέλο των ιαπωνικών tradinghouses βασισμένο στη φιλοσοφία του one-stop-shop. Η εταιρεία επικεντρώθηκε στη δημιουργία συνεργασιών στην Άπω Ανατολή – αρχικά στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και αργότερα στην Κίνα.

 

Η Franman πάντα φιλοδοξούσε να είναι ηγέτης τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά. Αυτό τροφοδότησε την προσπάθειά της να επεκτείνει τις συνεργασίες της και, ως εκ τούτου, τις προσφορές της στους πλοιοκτήτες. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει εξοπλίσει 4.500 νεότευκτα πλοία. Σήμερα, η εταιρεία συνδέει 700 ναυτιλιακές εταιρείες με 155 προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών.

Το 2021, η Franman ήταν περήφανος αποδέκτης του Βραβείου Lloyds List Piraeus International Center.

SilverstreamTechnologies 

Η SilverstreamTechnologies είναι μια κορυφαία στην αγορά εταιρεία παροχής καθαρών τεχνολογιών στη ναυτιλία που ειδικεύεται στο airlubrication του κύτους των πλοίων. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Λονδίνο με γραφεία στη Σαγκάη. Το σύστημα Silverstream® μειώνει την αντίσταση τριβής μεταξύ του νερού και της επιφάνειας του κύτους του πλοίου, μειώνοντας την καθαρή κατανάλωση καυσίμου και τις σχετικές εκπομπές σε ποσοστό κατά μέσο όρο 5-10%. Αυτό που καθιστά το σύστημα μοναδικό είναι το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική δοκιμασμένη τεχνολογία airlubrication που μπορεί να εφαρμοστεί ως μετασκευή σε ήδη υπάρχοντα πλοία ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεότευκτα πλοία. Με απεριόριστη διάρκεια ζωής και συμβατότητα και με άλλες καθαρές τεχνολογίες, το σύστημα Silverstream® αποφέρει απόδοση επένδυσης μεταξύ δύο έως πέντε ετών.

 

Η τεχνολογία της Silverstream έχει επικυρωθεί για την εξοικονόμηση κόστους από αξιόπιστους οργανισμούς όπως το Lloyd’sRegister, η HSVA και το Πανεπιστήμιο του Southampton. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι MSC, Maersk, Grimaldi, Shell, Vale, Carnival, J.P.Morgan και ADNOCL&S, μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων του κλάδου.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...