Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ IMSC: Προειδοποίηση ασφάλειας για την Ερυθρά Θάλασσα – Χτυπήθηκε στη Μ. Θάλασσα από νάρκη φορτηγό πλοίο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

IMSC: Προειδοποίηση ασφάλειας για την Ερυθρά Θάλασσα – Χτυπήθηκε στη Μ. Θάλασσα από νάρκη φορτηγό πλοίο

INTER MARITIME SEC CONSTRUCTORY

Το IMSC δεν επισημαίνει συγκεκριμένα περιστατικά στη συμβουλευτική του. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ευρέως ότι οι Χούτι, η πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν και ελέγχει μεγάλα τμήματα της Υεμένης κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας, εξέδωσε άμεση απειλή στις αρχές της εβδομάδας. Η ισραηλινή ναυτιλία και τα πλοία που πίστευαν ότι συνδέονταν με τις ΗΠΑ και τον πόλεμο της Χαμάς θεωρήθηκαν ότι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξήσει τη ναυτική τους παρουσία στην περιοχή, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν αρκετά πρόσφατα περιστατικά. Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Carney, το οποίο επιχειρούσε με την ομάδα κρούσης Gerald R. Ford, κατευθύνθηκε μέσω της διώρυγας του Σουέζ και στην Ερυθρά Θάλασσα στα μέσα Οκτωβρίου. Το σκάφος ανέφερε στις 19 Οκτωβρίου ότι αναχαίτισε τουλάχιστον τρεις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη.
Με βάση το αυξημένο επίπεδο απειλής, το IMSC και η Ομάδα Δράσης του Συνασπισμού Sentinel από το Μπαχρέιν εξέδωσαν συνιστώμενες διαδικασίες για όλα τα σκάφη που διέρχονται από την περιοχή. Λένε ότι τα σκάφη, όταν είναι δυνατόν, θα πρέπει να κάνουν τη διέλευση τη νύχτα για να μειώσουν την πιθανότητα οπτικής αναγνώρισης. Συνιστούν επίσης στα σκάφη να κοινοποιούν είτε στο UKMTO είτε στην Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ τις κινήσεις τους εκ των προτέρων ή εάν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας.
Πρόσκρουση σε νάρκη
Στο μεταξύ εμπορικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά υπέστη ελαφρά ζημιά στα ανοιχτά της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς φέρεται να προσέκρουσε σε θαλάσσια νάρκη έχοντας αποπλεύσει από το λιμάνι του Pivdennyi. Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους και συμβούλους ασφαλείας που μίλησαν με το Reuters και το Bloomberg, το πλοίο φερεται ότι είναι το Georgia S, ένα bulker 75.000 dwt νηολογημένο στη Λιβερία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο, το οποίο διαχειρίζεται η Sea Gate Navigation, λειτουργεί υπό ναύλωση στην Cargill. Το πλοίο αναφέρεται ότι ήταν φορτωμένο με φορτίο σιταριού.

πηγή The seanation

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...