Πέμπτη , 29 Φεβρουάριος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νέο φορολογικό: “Κεφαλικός ο φόρος. Οι μικρομεσαίοι ζητούν ισονομία”
ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νέο φορολογικό: “Κεφαλικός ο φόρος. Οι μικρομεσαίοι ζητούν ισονομία”

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τοποθετήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εκφράζοντας ουσιαστικά τον επιμελητηριακό θεσμό καθώς ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος Επιμελητηρίου που μίλησε για το περιεχόμενο της κυβερνητικής μεταρρύθμισης, τόνισε τις ενστάσεις του σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή αλλά για έναν κεφαλικό φόρο. Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., υπάρχουν πολλά διαθέσιμα “εργαλεία” στη φαρέτρα της κυβέρνησης για έναν αποτελεσματικό φορολογικό έλεγχο και εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων φοροδιαφεύγουν ή φοροαποφεύγουν δεν το “ακουμπά” η επίμαχη παρέμβαση .

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου,  εφόσον εφαρμοσθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός, “θα εισπραχθεί κάτι λιγότερο από το 5% της φοροδιαφυγής που υπάρχει. Αυτή είναι η ουσία;”. Παράλληλα εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση έχει σχέση με το Σχέδιο Πισσαρίδη καθώς “όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη πολιτική που δηλώνει ότι θέλουν στη θέση των μικρών επιχειρήσεων να μπουν οι μεγάλες” και παρουσίασε στοιχεία τόσο για τον αποκλεισμό των ΜμΕ από τον τραπεζικό δανεισμό και από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όσο και στη δυσκολία υπαγωγής των οφειλετών στις ρυθμίσεις για την εξόφληση παλαιών χρεών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξέφρασε την πάγια θέση του Επιμελητηρίου για την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής υπογραμμίζοντας ότι οι μικρομεσαίοι ζητούν ισονομία ενώ υπενθύμισε ότι οι τράπεζες επί 12 χρόνια δεν πληρώνουν φόρους.

Δείτε τα βίντεο:https://www.eea.gr/

Related Articles

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ θα τεθούν και σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας,...

Βασίλης Κορκίδης:«Πρωταθλήτρια» η Αττική στην αύξηση τζίρου στο λιανικό εμπόριο

Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π.& Π.Ε.Σ.Α., Βασίλη Κορκίδη  «Πρωταθλήτρια» η Αττική στην αύξηση τζίρου...

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ IMO&HELMEPA

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, ArsenioDominguez, και του Προέδρου του...

Self-Driving Car & AI: Νέοι κύκλοι τον Μάρτιο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Self-Driving Car & AI Νέοι κύκλοι τον Μάρτιο στο Ίδρυμα Ευγενίδου Μετά...