Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Σύρο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Σύρο

– Εντοπισμός εννέα ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Κουφονήσια – Εντοπισμός χειριστή ιστιοσανίδας σε δυσχερή θέση στη Ραφήνα

             Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Σύρου και της Πάρου για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Φ/Γ πλοίου σημαίας Σιγκαπούρης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά  της Πάρου, με είκοσι άτομα πλήρωμα.

             Στην περιοχή μετέβησαν το Ρ/Κ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ” Ν.Π. 3472 και το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ Β” Ν.Π. 8178, τα οποία εντόπισαν το Φ/Γ πλοίο και το ρυμούλκησαν στον όρμο Βάρης ν. Σύρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

             Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

             Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” βορειοανατολικά της Σάμου.

             Αμέσως για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση προς τις έναντι τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους, δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

             Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, εντόπισαν στη χερσαία περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ” εννέα αλλοδαπούς (04 άντρες, 01 γυναίκα και 04 ανήλικους), καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Σάμου.

             Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος χειριστής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον Ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

             Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Κατάπολα Αμοργού, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι Κουφονησίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

             Στο πλοίο ανέμεναν να αποβιβαστούν δεκατέσσερις επιβάτες και ένα όχημα, οι οποίοι θα προωθηθούν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ δεν επρόκειτο να επιβιβαστεί κανένας.

*****

             Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, για την ύπαρξη χειριστή ιστιοσανίδας σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας Αγίου Νικολάου όρμου Λούτσας.

             Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας και της Λιμενικής Αρχής Μαρκόπουλου με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή συνδρομής.

             Ο χειριστής ιστιοσανίδας εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να εξέρχεται  στην ακτή με ιδία μέσα και δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...