Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2024 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2024 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2024, χωρίς ουσιώδεις παρατηρήσεις και αστερίσκους.  

Το άρτιο του νέου προϋπολογισμού αναδεικνύεται επίσης από το γεγονός πως ο Δήμος Πειραιά είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας μας που έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό πριν την έλευση του νέου έτους.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2024 είναι ενοποιημένος, καθώς σε αυτόν έχει ενταχθεί το Νομικό  Πρόσωπο του Ο.Π.Α.Ν., και ισοσκελίζεται στα 304 εκ.  ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου που ο προϋπολογισμός του 2024 εγκρίθηκε άμεσα από  τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η έγκριση του βασικότερου εργαλείου διοίκησης του δήμου και μάλιστα πριν την έλευση του 2024, αναδεικνύει πως η Δημοτική Αρχή κατήρτισε –για ακόμη μια χρονιά – έναν σύννομο, ισοσκελισμένο και ρεαλιστικό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι άμεσα υλοποιήσιμος.

Ο νέος προϋπολογισμός αποτυπώνει το όραμα και τον σχεδιασμό μας για την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων σε πολλούς τομείς το επόμενο διάστημα, οι οποίοι είναι αποτέλεσμα ενός πολύ καλά μελετημένου σχεδίου που εξασφαλίζει  πρόοδο και ευημερία για τον Πειραιά.

Το 2024 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για την πόλη, καθώς ολοκληρώνονται μεγάλες αναπλάσεις και εμβληματικά έργα, τα οποία ως δημοτική αρχή σχεδιάσαμε, δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε.

Θέτουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για την ανάπτυξη της πόλης μας και επενδύουμε σε ένα καλύτερο αύριο με συνετή διαχείριση, με νοικοκυρεμένα οικονομικά και με κύριο γνώμονα ότι πίσω από τους αριθμούς και πίσω από κάθε ευρώ που ξοδεύουμε, βρίσκεται η στόχευσή μας για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών, παραμένοντας δίπλα στην κοινωνία, δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Και όλα αυτά, συνεχίζοντας την μείωση των ανταποδοτικών τελών και για το 2024, με τη συνολική μείωση να ανέρχεται τα τελευταία 9  χρόνια στον Δήμο Πειραιά στο 27% για τα ανταποδοτικά τέλη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, τον Διευθυντή Οικονομικών της Υπηρεσίας, το προσωπικό του δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Συνεχίζουμε με διάθεση προσφοράς και σκληρή δουλειά να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας στους Πειραιώτες, γεγονός που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2024».

 

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, δήλωσε:

«Ο δήμος μας συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια νοικοκυρέματος στα οικονομικά του, να μην δημιουργεί ληξιπρόθεσμες οφειλές, να είναι φερέγγυος σε όσους συναλλάσσονται μαζί του, να χρηματοδοτεί από δικούς του πόρους τα νομικά του πρόσωπα για να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους και  να χρηματοδοτεί  έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Ο προϋπολογισμός του δήμου μας για 2024 είναι  ένας  πραγματικός προϋπολογισμός, ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος.  Αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και την επιταγή του νόμου, σίγουρα δεν δίνει απαντήσεις στο σύνολο των απαιτήσεων της τοπικής κοινωνίας, αλλά επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου, χωρίς να μειωθούν οι παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες, χωρίς να θιγούν βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τα στελέχη του δήμου μας και όλους εκείνους που με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, έχουν συμβάλει στον δήμο μας στην κατάρτιση ρεαλιστικών προϋπολογισμών, ώστε να επιδιώκουμε με την εκτέλεσή τους, την υλοποίηση, στο μέτρο του εφικτού της πολιτικής βούλησης της Διοίκησης».

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...