Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home SLIDER 31α AMVER AWARDS στην Αθήνα!
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

31α AMVER AWARDS στην Αθήνα!

Η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης χτυπά και φέτος στο AMVER AwardsGalaDinner, τον θεσμό κύρους που έχει γίνει παράδοση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο AthenaeumIntercontinental Hotel της Αθήνας, διοργανώνεται από το PropellerClub Πειραιά, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας άλλο ένα ορόσημο απόδοσης τιμής στην εξαιρετική δέσμευση των Ελλήνων στη ναυτοσύνη.

Περισσότεροι από 800 εκλεκτοί καλεσμένοι αναμένεται να παρευρεθούν στην 31η διοργάνωση, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George J. Tsunis, Έλληνες πλοιοκτήτες και στελέχη, ισχυροί παράγοντες της αγοράς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων. Θα τους υποδεχθεί ο Ναύαρχος NathanMoore που θα είναι ο Τελετάρχης.

Τα AMVER Awards αναδεικνύουν και τιμούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία και τα πληρώματα που έπαιξαν ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη της ζωής των ναυτικών αξιοποιώντας το Σύστημα AMVER, μια κοινή πρωτοβουλία της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και των ηγετών της εμπορικής ναυτιλίας, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου 1958.

Ως φάρος ασφάλειας στον θαλάσσιο κόσμο τις τελευταίες επτά δεκαετίες, αυτό το σύστημα παρακολουθεί ενεργά τα πλοία, εντοπίζει έγκαιρα πιθανά προβλήματα και ειδοποιεί τα κοντινά πλοία για παροχή βοήθειας, που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε στιγμές κρίσης.

Με περισσότερα από 11.000 διεθνή πλοία να συμμετέχουν ενεργά στο Πρόγραμμα AMVER και κατά μέσο όρο 6.300 πλοία να εντάσσονται στο Σύστημα AMVER καθημερινά, ο αντίκτυπός του είναι σημαντικός. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συστήματος επεξεργάζεται 40.000 μηνύματα AMVER καθημερινά, απόδειξη του ζωτικού ρόλου του στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας παγκοσμίως.

Στην φετινή τελετή θα τιμηθούν 192 Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με στόλο 2.057 πλοίων, για την αταλάντευτη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία AMVER, που αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους στην ασφάλεια στη θάλασσα.

Ο Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του PropellerClub Πειραιά και Αντιπρόεδρος του International PropellerCluboftheUnitedStates, δήλωσε: «Οι ναυτικοί δεν είναι απλώς πλοηγοί. Είναι αφανείς ήρωες που προστατεύουν ζωές μέσα στις απρόβλεπτες εκτάσεις της θάλασσας. Η φροντίδα και η συμπόνια για τους συναδέλφους τους και το θάρρος τους να εκτελούν τολμηρές διασώσεις, είναι αποδείξεις της ανδρείας και της ετοιμότητάς τους, συνοψίζοντας τις πιο ευγενείς πτυχές της ναυτοσύνης. Κάθε διάσωση αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευσή τους στις ανθρώπινες αξίες και επιδεικνύει όχι μόνο την τεχνογνωσία τους αλλά και το ακλόνητο θάρρος, τη συντροφικότητα και τον βαθύ σεβασμό τους για την μοναδική φύση της θάλασσας».

Σχετικά με το PropellerClub του Πειραιά
Η ιδέα για το PropellerClub ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 1922, από μια ομάδα επαγγελματιών που ασχολούνταν με τον κλάδο της ναυτιλίας. Αποφάσισαν να συναντώνται τακτικά για να συζητούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αυτές οι συναντήσεις οδήγησαν στην ίδρυση του PropellerClub των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την προώθηση της αμερικανικής εμπορικής ναυτιλίας και της διεθνούς ναυτιλίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω του θαλάσσιου εμπορίου. Το όνομα «Propeller» συμβολίζει την πρόωση, την κινητήρια δύναμη που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων της Λέσχης. Τα κεντρικά γραφεία του InternationalPropellerClub βρίσκονται στο Fairfax της Βιρτζίνια και σήμερα υπάρχουν Club σε 80 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Το PropellerClub του Πειραιά είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ναυτιλιακούς θεσμούς στη χώρα μας. Ιδρύθηκε το 1935 και αποτελεί το μεγαλύτερο και παλαιότερο PropellerClub εκτός ΗΠΑ ανάμεσα σε ένα δίκτυο 80 αντιστοίχων διεθνώς. Οι βασικοί του σκοποί είναι η προώθηση, προαγωγή και υποστήριξη της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας και των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό, ενώ επιτελεί και ένα πλούσιο κοινωνικό έργο προς την ελληνική κοινωνία με δωρεές και παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που έχουν διακριθεί σε ελληνικά και αμερικανικά πανεπιστήμια.

Μάθετε περισσότερα στο https://propellerclub.gr

Σχετικά με το Σύστημα AMVER
Η ανάγκη για το Σύστημα AMVER έγινε εμφανής κατά τη διάρκεια της καταστροφής του Τιτανικού, το 1912. Καθώς οι φωτοβολίδες κινδύνου από τον Τιτανικό φώτισαν τον ουρανό, τα διερχόμενα πλοία τις θεώρησαν μέρος των εορτασμών επί του πλοίου. Δεν ήξεραν ότι το πλοίο μόλις είχε χτυπήσει ένα παγόβουνο.

Αυτό υπογράμμισε την ανάγκη παρακολούθησης των πλοίων, εντοπισμού πιθανών προβλημάτων και κλήσης σκαφών που βρίσκονται στην περιοχή για βοήθεια. Αλλά αυτή ήταν μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα μόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας των υπολογιστών. Το Σύστημα AMVER (AutomatedMutualAssistanceVesselRescue)παρακολουθεί τις πορείες των πλοίων, εντοπίζει πιθανά προβλήματα και ενημερώνει τα σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή να προσεγγίσουν και να παράσχουν βοήθεια. Η ιδέα έγινε πραγματικότητα στις 15 Απριλίου 1958, με τις προσπάθειες της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων εκπροσώπων της εμπορικής ναυτιλίας.

Αρχικά γνωστό ως το Σύστημα (AMVER), τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Ιουλίου 1958.

Ακολουθούν φωτογραφίες από προηγούμενες διοργανώσεις του Propeller Club, όπου βλέπουμε τα μέλη Δ.Σ. και φίλους, βραβευθέντες κλπ.

 

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...