Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η CMAD. ARGOUDELIS & COS.A.υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η CMAD. ARGOUDELIS & COS.A.υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ένα σημαντικό ορόσημο στην CMAD. ARGOUDELIS&COS.A., καθώς υπογράφουμε με υπερηφάνεια τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για την προώθηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που βασίζεται στην ενσωμάτωση, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Στην CMA, αναγνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι απλώς ένας όρος, αλλά ένας ισχυρός καταλύτης για την προώθηση θετικών αλλαγών. Μελέτες δείχνουν σταθερά ότι οι ποικιλόμορφες ομάδες φέρνουν στο τραπέζι έναν πλούτο προοπτικών, ιδεών και εμπειριών, τροφοδοτώντας τη δημιουργική σκέψη και προωθώντας την καινοτομία. Αυτή η στρατηγική κίνηση υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός δυναμικού, ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού που όχι μόνο ενισχύει τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αλλά και καθιερώνει ανώτερες εταιρικές πρακτικές.

Αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου κάθε άτομο αισθάνεται ότι εκτιμάται, ακούγεται και έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει τις μοναδικές του δεξιότητες και γνώσεις. Η υπογραφή της ΧάρταςΔιαφορετικότητας αποτελεί απόδειξη της πεποίθησής μας ότι μια ομάδα με ποικιλία και χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο.

Τα οφέλη της διαφορετικότητας επεκτείνονται πέρα από τις εσωτερικές μας λειτουργίες. Μας τοποθετεί ώστε να προσεγγίζουμε διαφορετικές αγορές με ευελιξία και διορατικότητα, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες και δημιουργώντας δεσμούς με ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, αυτή η δέσμευση για αποδοχή της διαφορετικότητας θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ικανότητάς μας να προσαρμοζόμαστε, να καινοτομούμε και να ηγούμαστε στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανίας και του ενεργειακού αυτοματισμού.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D&I.

Οι  Ιωάννης & Νικόλαος Αργουδέλης, Διευθύνοντες Σύμβουλοιτης  CMAD. ARGOUDELIS&COS.A.δήλωσαν,“Αντιλαμβανόμαστε ότι η προώθηση της διαφορετικότητας δεν αποτελεί απλώς εταιρική ευθύνη αλλά στρατηγικό πλεονέκτημα. Προσκαλούμε όλους τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς μας να μας ακολουθήσουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς ένα πιο ουσιαστικό και καινοτόμο μέλλον.”.

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του DiversityCharterGreece,  δήλωσε, “Η CMA, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1987, με ειδίκευση στον Ναυτιλιακό και Βιομηχανικό Αυτοματισμό καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών της παγκοσμίως, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η εταιρία, δίνει μεγάλη σημασία στην επίτευξη και διαρκή αναβάθμιση ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος πλήρους αποδοχής όλων και είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή τους στη Χάρτα Διαφορετικότητας θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο των επιχειρήσεων μελών στη Χάρτα. Τους υποδεχόμαστε με χαρά”.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...