Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Νεκρός άνδρας στην Ψυττάλεια
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νεκρός άνδρας στην Ψυττάλεια

Ανεύρεση σορού άνδρα στην Ψυττάλεια – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Εντοπισμός πέντε ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη – Διακομιδή ασθενούς 
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για την ύπαρξη σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ψυττάλειας.
Η σορός ανασύρθηκε από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 67χρονο ημεδαπό.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨OLYMPIC CHAMPION¨ Ν.Χ. 29, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι της Ανκόνας Ιταλίας και τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας με 100 επιβάτες, 79 άτομα πλήρωμα και 91 οχήματα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λευκάδας.
Το ¨OLYMPIC CHAMPION¨ κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πάτρας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το λιμάνι της Ρόδου προς το λιμάνι της Σύμης, για την ύπαρξη αλλοδαπών σε Ε.Ι.Χ. όχημα, εντός του γκαράζ του πλοίου.
Με τον κατάπλου του παραπάνω πλοίου στον οικείο λιμένα, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης, όπου εντόπισαν το Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 33χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικά έγγραφα.
Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος ενώ κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίσθηκε τις μεσημβρινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, 27χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...