Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει διανομή γεύματος σε αστέγους, στον Πειραιά
AGENDA

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει διανομή γεύματος σε αστέγους, στον Πειραιά

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των εορταστικών ημερών, οργανώνει δράση ενεργητικής προσέγγισης και διανομής ζεστού γεύματος σε αστέγους, στο λιμάνι του Πειραιά (30/12)

 

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, λόγω των εορταστικών ημερών και στη προσπάθειά τουνα υποστηρίξεισυνανθρώπους μας που διαβιούν στο δρόμο υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, πρόκειται να υλοποιήσεινέα δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork) στο λιμάνι του Πειραιά, Πύλη Ε9, το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023, από τις20:00’ έως τις 23.00’.

Ειδικότερα, προσωπικό του ΕΕΣ, κατόπιν χαρτογράφησης της περιοχής που θα λάβει χώρα η δράση,με την υποστήριξη  των εθελοντών τουΟργανισμού,θα διανείμουν  ζεστό γεύμα και ροφήματα,υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας,είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα  προστασίας από τον Covid 19 &  ιματισμό. Ταυτόχρονα, θα παρασχεθούνΠρώτεςΒοήθειες καιΠρώτεςΒοήθειεςΨυχικής Υγείας, και θα παρασχεθείενημέρωσηστονπληθυσμό γιατουςχώρους προσωρινήςφιλοξενίας και τα μέτρααρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 100 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

***

Related Articles

YES FORUM: OPEN DAY / WE ARE HIRING !

Are you ready? Ανυπομονείς πως και πως για το επόμενο Open day...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

ΟΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου...

Πρωτομαγιά: Απεργία σε πλοία, σιδηροδρόμους, ηλεκτρικό, τραμ, και στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Δεμένα θα είναι τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη λόγω της συμμετοχής της...

2nd CSN Greece Crewing Conference

“Delivering the Seafarer of tomorrow” Register  here: https://conferience.com/eventPage/CSNCREW24GR Date: 14 March 2024 Time: 09:00-15:00 Venue: Stavros Niarchos Cultural...