Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση Δ/Ξ πλοίου στο Πέραμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Δ/Ξ πλοίου στο Πέραμα

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος ότι κατά την διάρκεια μεθόρμισης Δ/Ξ πλοίου με τη χρήση δύο ρυμουλκών και την παρουσία πλοηγού, από τον προβλήτα 1 της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος στο λιμάνι του Κερατσινίου, προσέκρουσε σε πυλώνα υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν εκδορές και αποχρωματισμοί στην πλώρη του πλοίου και υλικές ζημιές στον πυλώνα.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο Μώλο ΔΕΗ Κερατσινίου, ενώ από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δεξαμενόπλοιου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας για παράβαση του άρθρου 83 παρ.1 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων).
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της ν. Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με το ιδιωτικό σκάφος «ΣΗ ΣΟΣ 1» Τ.Λ. 325, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...