Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στο Κερατσίνι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τον τραυματισμό 45χρονου αλλοδαπού ναυτικού (Ύπαρχου) Φ/Γ πλοίου σημαίας Νήσων Μάρσαλ, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης του πλοίου στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.
Ειδικότερα, κατά τη διαδικασία μεθόρμισης του πλοίου απο την πλωτή δεξαμενή Περάματος, ο 45χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί μέρος του σώματός του, κατόπιν θραύσης του πρωραίου κάβου που συγκρατούσε το πλοίο σε ένα από τα τρία ρυμουλκά.
Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα της Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Αττικό Νοσοκομείο Χαϊδαρίου για ιατρικές εξετάσεις , απ’ όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για ακινητοποίηση ερασιτεχνικού σκάφους λόγω μηχανικής βλάβης, κατά τη διάρκεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νησίδας ¨ΑΛΟΓΟ¨, εντός του κόλπου Μούδρου.
Αμέσως στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ε/Π-Α/Κ σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής. Το εν λόγω ερασιτεχνικό σκάφος εντοπίστηκε από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος, το οποίο το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μούδρου, συνοδεία του περιπολικού σκάφους. Ο χειριστής και μοναδικός επιβαίνων εντοπίστηκε καλά στην υγεία του και από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πύλου, από τον κυβερνήτη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου, ότι υπέστη υλικές ζημιές στο αριστερό πρωραίο τμήμα πάνω από την ίσαλο γραμμή, λόγω ισχυρού κυματισμού, ενώ έπλεε ανοιχτά του ακρωτηρίου ¨ΑΚΡΙΤΑ¨.
Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε μεμονωμένο πλου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το λιμάνι της Κέρκυρας, κενό φορτίου και επιβατών, κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου, με τέσσερα άτομα πλήρωμα, όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης:
-80χρονης, από το λιμάνι του Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ,ΕΛ.ΑΚΤ.,
-31χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ,ΕΛ.ΑΚΤ.  και
-76χρονου, 70χρονου και 84χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...