Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Χριστουγεννιάτικο Αντάμωμα από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Μέσα σε μία μουσική πανδαισία, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τίτλο: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ».

Ένα αντάμωμα χορωδιών που ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Τα σπουδαία Χορωδιακά Σύνολα που φιλοξενήθηκαν με υπέροχους ύμνους και τραγούδια είναι:

Οι σπουδαστές Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ.Γρηγορίου Ζάρκου.

Η Χορωδία «Βυζαντινές Φωνές» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ.Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου.

Η Παιδική και Ενηλίκων Χορωδία του Ωδείου της Ι.Μ.Π υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Διευθύντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη.

Η νεανική Χορωδία του «Αθηναϊκού Ωδείου» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.

Η νεανική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ.Γεωργίου Κανδρεβιώτη.

Το Χορωδιακό Σύνολο «ATHENS CHOIR ENSEMBLE» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ.Δημητρίου Καραβέλη.

Μετά το πέρας της συναυλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος προς όλους τόνισε: «Ο Σωτήρας Χριστός, ο οποίος Γεννήθηκε σε μία ταπεινή φάτνη, δεν ήρθε στον κόσμο για να διακονηθεί, αλλά να διακονήσει, να δώσει την ψυχή του για τον άνθρωπο. Το Θείο Βρέφος το οποίο θα γεννηθεί σε λίγες ημέρες στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, πρόκειται σε 33 χρόνια να ανέβει στο Σταυρό του Μαρτυρίου για να θυσιαστεί για τον άνθρωπο. Σας εύχομαι να έχετε ελπίδα, χαρά, ειρήνη, εσωτερική  γαλήνη και ο Θεός να ευλογεί κάθε στιγμή της ζωής σας, σε αυτή την πολλή διασπασμένη εποχή, που δεν έχει μάθει από τις τραγωδίες του κόσμου, επαναλαμβάνοντας τα ίδια εγκλήματα, τα ίδια λάθη, τις ίδιες ανομίες».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά «όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης, τους Διευθυντές των Χορωδιών για την μουσική πανδαισία, το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου μας». Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και στον κ.Μουκίδη «για την μεγαλειώδη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι που σήμερα το Μητροπολιτικό μας Ωδείο τον βραβεύει για την προσφορά του στη μουσική και την ελληνική δισκογραφία. Χρόνια πολλά σε όλους».

Στις απονομές παραβρέθηκε και η επιστημονική συνεργάτιδα και επίτιμη καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Ωδείου κα Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτρια του Ιουνίου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος και Εθνομουσικολόγος.

Από την πλευρά του ο σπουδαίος Μουσικοσυνθέτης και Στιχουργός κ.Γεώργιος Μουκίδης εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση, τον σεβασμό και τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για την τιμή να παραβρίσκεται σε αυτή τη μεγαλειώδη εορταστική εκδήλωση, τονίζοντας ότι, μαζί με τις παιδικές φωνές ταξιδεύει και εκείνος, δημιουργώντας του ρίγη συγκινήσεως και κατάνυξης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο, απένειμαν σε όλα τα παιδιά Αναμνηστικούς Επαίνους και τα νέα επιτραπέζια ημερολόγια 2024 του Ωδείου.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του Ωδείου κ.Νικόλαου Αμοργιανού ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα για μουσική αλληλεγγύη που επιτάσσει η εποχή μας και γι’ αυτό τον λόγο, σημείωσε, βρισκόμαστε σήμερα εδώ να συνταξιδέψουμε όλοι μαζί στο ξεχωριστό πνεύμα αυτών των αγίων ημερών που διανύουμε.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...