Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ BCA College Επίσημη Παρουσίαση Νέων Labs
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

BCA College Επίσημη Παρουσίαση Νέων Labs

Με χαρά ανακοινώνουμε την παρουσίαση των νέων εργαστηρίων που επικεντρώνονται στους τομείς των Logistics και της Εφοδιαστικής, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2023. Τα εργαστήρια καλύπτουν την Αποθήκευση, τη Διαμεταφορά και τη Μεταφορά Πληρωμάτων και αποτελούν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μας, με πέντε κορυφαίες εταιρείες στο χώρο.

 

Παρουσίαση Αιθουσών:

Αίθουσα 501 – Jungheinrich Logistics Lab:

Σε αυτήν την αίθουσα, κορυφαία στελέχη της εταιρείας παρέχουν εξειδικευμένα σεμινάρια για συστήματα αποθήκευσης, περονοφόρα ανυψωτικά, αυτοματισμούς για logistics centers, Intralogistics και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Αίθουσα 502 – Warehouse Lab powered by Jungheinrich, Mantis, Mobile Technology:

Συμμετέχουν τρεις κορυφαίες εταιρείες στο είδος τους, οι οποίες συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός εργαστηρίου που θα λειτουργεί ως προσομοίωση αποθήκης.

Η Jungheinrich διέθεσε εξοπλισμό ραφιών και τυποποιημένων κιβωτίων, με στόχο την πρακτική ενημέρωση των φοιτητών για συγκεκριμένες εργασίες σε περιβάλλον αποθήκης.

Η Mantis εγκατέστησε το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS) Logistics Vision Suite / LVS που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των αγορών όπου δραστηριοποιούνται και στο οποίο οι φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες, θα εκπαιδευτούν με στόχο τη βελτιστοποίηση και την αυτοματοποίηση των λειτουργιών ενός σύγχρονου κέντρου διανομής.

 

Η Mobile Technology διέθεσε εξειδικευμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει φορητό τερματικό και θερμικό εκτυπωτή ετικετών, καθώς και ολοκληρωμένη λύση Voice Picking.

Αίθουσα 503 – Crew Logistics Lab powered by ATPI Marine Travel:

Από ανθρώπους της ATPI, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα μάθουν για τη μεταφορά πληρωμάτων στη ναυτιλία, κρουαζιέρα και yachting, με τη χρήση πρακτικών κλασικών εταιρειών logistics αλλά και software που χρησιμοποιούν big data analytics.

 

Αίθουσα 504 – 4PL & Forwarding Lab powered by Logika:

Αυτή η αίθουσα επικεντρώνεται σε θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές διαμεταφοράς και αποθήκευσης, στην παροχή E-Shop Logistics υπηρεσιών με μία ολιστική προσέγγιση σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας.  Εστιάζει στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, της τεχνολογίας, της μόδας, των καταναλωτικών ειδών, με εξειδίκευση στην τεμαχιακή διαχείριση – micro picking, εμπορικών στρατηγικών, αποθήκευση φαρμάκων. Επίσης θα επικεντρώνονται σε Διεθνείς μεταφορές, Last Mile Υπηρεσίες και τελωνειακές αποθήκες.

 

Panel ομιλητών από τα αριστερά πρoς τα δεξιά: Δημήτρης Σιαπάτης Jungheinrich Hellas, Νίκος Γκαζελίδης ATPI Marine Travel, Μάριος Μπουγιούκας και Δρ. Σπύρος Κωστάκης BCA College, Παναγιώτης Φούσας Mobile Technology, Αργύρης Παπαντωνόπουλος και Πόπη Γεωργοπούλου Mantis. 

Οφέλη για Φοιτητές:

  1. Πρακτική Μάθηση:
    Παρέχεται πρακτικό περιβάλλον για απόκτηση εμπειρίας σε συστήματα αποθήκευσης, τεχνολογικές τάσεις, διαμεταφορά και μετακίνηση πληρωμάτων.
  1. Μεταπτυχιακά Προγράμματα:
    Ενσωματώνονται στα προγράμματα σπουδών πρακτικές ενότητες, εξασφαλίζοντας σύγχρονη εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής.
  1. Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας:
    Πρόσβαση σε προγράμματα πρακτικής άσκησης και ευκαιρίες απασχόλησης με τις εταιρείες.

Οφέλη για Εταιρείες:

  1. Δεξαμενή Ταλέντων:
    Πρόσβαση σε καλά εκπαιδευμένους αποφοίτους με τις τελευταίες γνώσεις και δεξιότητες.
  1. Έρευνα και Ανάπτυξη:
    Τα εργαστήρια λειτουργούν ως κόμβος για συνεργατικά έργα, προωθώντας την καινοτομία.
  1. Προώθηση της Βιομηχανίας:
    Πρόσβαση σε εξειδικευμένους αποφοίτους και τεχνολογία αιχμής, προάγοντας την αποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Marios Bougioukas
Director of Logistics & SCM Department

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...