Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home AGENDA “Αφιέρωμα στον Αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ”
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

“Αφιέρωμα στον Αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ”

Ακαδημία Αθηνών
Την ημερίδα “Αφιέρωμα στον Αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ” διοργανώνει το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών (ΠΠΠ) με την οργανωτική υποστήριξη των εταιρειών «Synedra Events» και “Δράσεις Έκφρασης”. Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας είναι η Εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”.
Η ημερίδα θα εστιάσει στην οικιστική ανάπτυξη της Ελλάδος και το έργο του Τσίλλερ, της μεταμόρφωσης της Αθήνα του 19ου αιώνα σε ευρωπαϊκή πόλη, προσδίδοντάς της την αρχιτεκτονική ταυτότητα και αισθητική που η πρωτεύουσα του νέου ελληνικού
κράτους χρειαζόταν, συνδέοντάς την με το αρχαίο παρελθόν. Παράλληλα αναφορά θα γίνει στα έργο που ο Τσίλλερ δημιούργησε σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, Σύρος, Ζάκυνθος, αφήνοντας τη σφραγίδα του και διαμορφώνοντας την οικιστική αισθητική τους, εισάγοντας μοναδικές καινοτομίες που αναβάθμισαν το επίπεδο διαβίωσης εντός των κτηρίων αυτών. Μέσω των ομιλητών και ομιλητριών θα αναδειχθεί η σημασία των δημιουργημάτων του Τσίλερ στη σύγχρονη αρχιτεκτονική εποχή. Θα αναδειχθεί η αξία του έργου του ως έμπνευση που ενισχύει τη σύγχρον αρχιτεκτονική δημιουργία και σύνθεση.
Τέλος, το αρχιτεκτονικό του έργο, που εκτείνεται χρονικά στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, χαρακτηρίζεται από δημιουργική πνοή και από αίσθηση καλλιτεχνικής ελευθερίας, στην οποία θα εστιάσει η ημερίδα, προσδίδοντας μια αρχιτεκτονική και πολιτισμική έμπνευση.
Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, του ακαδημαϊκού χώρου, εκπρόσωποι της σύγχρονης αρχιτεκτονικής μελέτης και κατασκευής καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Related Articles

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας-Δείτε όλο το πρόγραμμα

24 Μαΐου – 2 Ιουνίου #Πάμε_Πειραιά Η γιορτή – θεσμός για την...

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Ξενάγηση στη Σχολή Δοκίμων

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Ξενάγηση στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων  26 Μαΐου 2024...

Join KATRADIS at Posidonia 2024

Join KATRADIS at #Posidonia 2024, the premier maritime event, from June 3-7,...

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...