Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Το YES FORUM Προτείνει: Βιωματικό Σεμινάριο S.T.E.A.M. – ICC WOMEN HELLAS
AGENDA

Το YES FORUM Προτείνει: Βιωματικό Σεμινάριο S.T.E.A.M. – ICC WOMEN HELLAS

Ο Τομέας Εκπαίδευσης του ICC Women Hellas έχοντας ως στόχο την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προώθηση της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, την διασφάλιση για την δίκαιη πρόσβαση σε όλες τις γυναίκες στο χώρο της εκπαίδευση, την αποδόμηση έμφυλων στερεοτύπων, τη  δημιουργία προτύπων για τις νέες γυναίκες που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες, την ενδυνάμωση  των γυναικών  που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα της εκπαίδευσης, την ανάδειξη των καινοτομιών του κλάδου, την ενθάρρυνση για την επίτευξη διεθνών συνεργασιών και αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στις εκπαιδευτικές πολιτικές διοργανώνει ακόμα ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα το S.T.E.A.M (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 17:30 στα Εκπαιδευτήρια “O Πλάτων” (Ελ. Βενιζέλου, Γλυκά Νερά).

 

Στόχος του, είναι η αφύπνιση αναφορικά με το S.T.E.A.M. και τις Νέες Τεχνολογίες καθώς και την αναγκαιότητα η συγκεκριμένη μέθοδος να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη από όλους.

Στο πρώτο σκέλος του βιωματικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση με ειδικούς στο S.T.E.A.M., ενώ στο δεύτερο σκέλος, όσοι παρακολουθούν θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ομάδες εργασίας μια S.T.E.A.M. δραστηριότητα υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών.

Επιπλέον,  θα γίνει εκτενής αναφορά στο S.T.E.A.M. σε ευάλωτες ομάδες και θα συζητηθεί η ένταξη του AI στον τομέα, καθώς και οι τρόποι που μέσα από την συγκεκριμένη μέθοδο  μπορούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνετε τη συμμετοχή σας στον παρακάτω σύνδεσμο έως τις 29/1/2024:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 29.01.2024

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρειτε πατώντας εδω

 

https://mcusercontent.com/

Related Articles

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Πασχαλινό παζάρι

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος!  Ημερομηνίες: 20 & 21...

CALIFORNIA DREAMING-Παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «California Dreaming 20 χρόνια...

Θεσμικό πλαίσιο και δημιουργία κουλτούρας κατά της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας

Πρόσκληση ΕΣΠ σε Ημερίδα με θέμα «Θεσμικό πλαίσιο και δημιουργία κουλτούρας κατά...

“ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ” Εκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά...