Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ενίσχυση του στόλου της Neptune Lines της Μ.Τραυλού, με δύο επιπλέον πλοία νέας γενιάς
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση του στόλου της Neptune Lines της Μ.Τραυλού, με δύο επιπλέον πλοία νέας γενιάς

Η Neptune Lines, κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία στον κλάδο της μεταφοράς οχημάτων, ανακοινώνει την παραγγελία δύο ακόμα πλοίων νέας γενιάς, μέσω του Genesis Project. Ο  συνολικός αριθμός των παραγγελιών της εταιρείας μέσω του Genesis Project αυξάνεται σε τέσσερα πλοία, σηματοδοτώντας ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική της για την ενίσχυση του στόλου της.

Με το Genesis Project, αντικατοπτρίζεται η δέσμευση της Neptune Lines για την προστασία του περιβάλλοντος, επενδύοντας σε προηγμένες τεχνολογίες και ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας ως πρωτοπόρου στη βιωσιμότητα και στην τεχνολογική πρόοδο της παγκόσμιας ναυτιλίας.

 

Η ναυπήγηση των δύο πλοίων 4200 CEU LNG DF PCTC (Pure Car Truck Carrier) μαζί με τα πρώτα δύο που παραγγέλθηκαν πρόσφατα, εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της Neptune Lines για την ενίσχυση του στόλου την επόμενη δεκαετία με πλοία κατά 36% μεγαλύτερης μεταφορικής δυνατότητας.  Επίσης, η επένδυση σε πλοία με μηχανές διπλού καυσίμου (dual fuel engines) ενισχύει τη στρατηγική της εταιρείας για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, παραμένοντας μπροστά από τους παγκόσμιους στόχους μείωσης τους.

 

Η Neptune Lines συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της, με την Deltamarin για τον από κοινού σχεδιασμό των δύο επιπλέον πλοίων, ενώ παραμένει σε συνεργασία με το ναυπηγείο Fujian Mawei στην Κίνα για την κατασκευή τους, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2027.

 

Με μείωση κατά 52% του δείκτη έντασης άνθρακα (CII) μέχρι το τέλος του 2023 σε σύγκριση με το 2008, η Neptune Lines επιδεικνύει εξαιρετική βελτίωση στην περιβαλλοντική της απόδοση. Η εταιρεία στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση προσεγγίζοντας το 68% μέχρι το τέλος του 2030, υπερβαίνοντας τους τρέχοντες στόχους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού IMO.  Οι επιδόσεις αυτές, αναδεικνύουν κι επιβεβαιώνουν την αφοσίωσή της εταιρείας στη φιλοσοφία της «Wake Forward».

Η Neptune Lines, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Neptune, είναι κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς οχημάτων. Προσφέρει λύσεις μεταφοράς και αποστολής σε κατασκευαστές οχημάτων και βαρέων φορτίων.

Η Neptune Lines, η οποία ιδρύθηκε το 1975, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κυρίαρχους παίκτες στην εφοδιαστική αλυσίδα οχημάτων στην Ευρώπη. Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων, σε περισσότερα από 40 λιμάνια σε 27 χώρες και μετράει 3.000 ελλιμενισμούς και 1,6 εκατομμύρια μίλια σε ετήσια βάση, σε Βόρεια Ευρώπη, Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα αλλά και Άπω Ανατολή. Το 2023, η Neptune Lines μετέφερε 1,7 εκατομμύρια οχήματα. Ο εκτεταμένος στόλος της των 22 πλοίων PCTC, επιτρέπει μέγιστη ευελιξία και αποδοτικότητα, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα φορτίων, επιτυγχάνοντας παράλληλα οικονομίες κλίμακας σε όλο το δίκτυό της.

Η Neptune Lines είναι προσηλωμένη στους πελάτες της και τιμώντας την 50χρονη κληρονομιά της, προσαρμόζεται, επαναπροσδιορίζεται και εξελίσσεται συνεχώς, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες της.

Η Neptune Lines, πιστή στην εταιρική της φιλοσοφία αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

ΣΟΛΠ: Ημέρα εκκίνησης Φορολογικών Δηλώσεων για το 2024

Από τον  Δημήτρη  Ίσαρη πρόεδρο ΣΟΛΠ, εκλεγμένο μέλος στη  ΣΤΑ, Πρόεδρο του...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...