Πέμπτη , 29 Φεβρουάριος 2024
Home SLIDER Βασιλόπιτα για την Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Βασιλόπιτα για την Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο κα τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας συναντήθηκαν την Τετάρτη 7/2/2024στα γραφεία της Ένωσης για τον καθιερωμένο Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτάς τους. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Γιώργο Ξηραδάκη, (Πρόεδρο), Βασίλη Μαντζαβίνο (Αντιπρόεδρο Α), Γιώργο Λάιο (Αντιπρόεδρο Β), Κώστα Οικονόμου (Γενικό Γραμματέα), Κατερίνα Φίτσιου (Ταμία), Κώστα Ιωάννου (Αν. Γεν. Γραμματέα) και Κρυσταλλία Μαρκάκη (Μέλος Δ.Σ.) μαζί με πλήθος μελών συμμετείχαν στον Αγιασμό και στην ευλογία της βασιλόπιτας όπου τελέστηκε από τον Πατέρα Ανδρέα.

 

Ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ξηραδάκης, πέραν των καθιερωμένων ευχών για την καινούργια χρονιά εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ένωσης στο LujiazuiFinancialCity στο Pudong της Σαγκάης, έχοντας ανά χείρας το σχετικό Πιστοποιητικό Εγγραφής και Άδειας Λειτουργίας υπογεγραμμένο από τις διοικητικές αρχές της Σανγκάης. Το εγχείρημα αυτό όπως τόνισε ο κ.Ξηραδάκης ήταν δύσκολο δεδομένου ότι η Ένωση αποτελεί τον πρώτο ξένο μη κυβερνητικό οργανισμό (Non-GovernmentalOrganization) που ανοίγει γραφείο Αντιπροσωπείας στο Pudong. Η πρόσκληση όμως της Κινεζικής κυβέρνησης για τη δημιουργία στη Σαγκάη, ενός ναυτιλιακού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας αποτέλεσε το κλειδί για την επιτυχή έκβαση.

 

Η επέκταση των δραστηριοτήτωντης Ένωσης είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής και της πολιτικής εξωστρέφειάς της, τόνισε ο Πρόεδρος ο οποίος εξήρε τη σημασία του γραφείου Αντιπροσωπείας στη Σαγκάη το οποίο θα βοηθήσει στην τόνωση της επικοινωνίας μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και από τα δύο διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, Ελλάδας και Κίνας, διαμορφώνοντας μηχανισμό τακτικού διαλόγου και αμοιβαίων επισκέψεων και για τα δύο μέρη.

 

Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στις εταιρίες TsakosEnergyManagementLtd, OptimaShippingServicesS.A., DynacomTankers Management Ltd, Σιούφας Δικ.Εταιρία, Arcadia Shipmanagement Ltd, NGMEnergy, IntermodalShipbrokers, UnitedMaritimeCorp., LatiotisMaritimeGroup, CharterwellMaritimeS.A. FranmanLtd, Seanergy Maritime Holdings, που αποτέλεσαν χορηγοί της Ένωσης, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα.

 

Ο κ. Ξηραδάκης ανακοίνωσε την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στη Σαγκάη την ερχόμενη Άνοιξη, όπου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Σαγκάης και του Pudong, και πολλούς άλλους οργανισμούς όπως το Shanghai Financial Association και το ChinaShipowners Association, θα πραγματοποιηθεί  το 1ο Shipping Finance and Investment Sino-Hellenic Forum. Κάλεσε τα μέλη να λάβουν μέρος σε αυτή τη σημαντική αποστολή η οποία θα βοηθήσει τις επαγγελματικές τους σταδιοδρομίες.

 

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Οικονόμουμίλησε για τις άλλες δραστηριότητες που προγραμματίζονται για την Ένωση όπως το επικείμενο συνέδριο Μελών, τη διοργάνωση της Ημέρας Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης και τις κοινωνικές εκδηλώσεις της Ένωσης .

 

Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισε τα νέα μέλη της Ένωσης και ιδιαίτερα τα στελέχη της Παγκρήτιας τράπεζας η οποία αποτελεί μία Ελληνική τράπεζα που ξεκίνησε τη ναυτιλιακή της δραστηριότητά το 2023.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την διαδικασία της κοπής της βασιλόπιτας για κάθε οργανισμό.  Τυχερός νικητής για το φλουρί ήταν ο κ. Γρηγόρης Τιμαγένης, επίτιμο μέλος της Ένωσης,Ιδρυτής και Επικεφαλής Εταίρος της Τιμαγένης Δικηγορική Εταιρία και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιώργος Ξηραδάκης – Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Οικονόμου – Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Μαντζαβίνος – Α’ Αντιπρόεδρος,  Γιώργος Λάιος – Β’ Αντιπρόεδρος

Κατερίνα Φίτσιου – Ταμίας,  

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Αν. Γεν. Γραμματέας,Κρυσταλλία Μαρκάκη – Μέλος Δ.Σ.

Related Articles

Β.Κορκίδης: Αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων με υποτονική αγοραστική κίνηση

Από τον κ. Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο   ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ Αυλαία των χειμερινών...

Νέο Δ.Σ. για την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας-Επανεξελέγη πρόεδρος ο Γ.Κουμπενάς

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων...

9ο πρόγραμμα υποτροφιών από την ΕΕΝΜΑ

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει τη νέα γενιά της ναυτιλίας...

Danelec και Franman ενισχύουν περαιτέρω τη συνεργασία τους με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας

Η Danelec επεκτείνει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τη Franman, προκειμένου να...