Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση του Προέδρου Β.Ε.Π. με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Προέδρου Β.Ε.Π. με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Συνάντηση του Προέδρου Β.Ε.Π. με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Κλεάνθη Βαρελά για θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της περιοχής

 

Μία σειρά από θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Αττικής  και την ώθηση που μπορεί να δώσει στο  τοπικό επιχειρείν η συνεργασία του ΒΕΠ και της Αντιπεριφέρειας μέσα από στοχευμένες ενέργειες και δράσεις ,ανέπτυξε ο Πρόεδρος ΒΕΠ κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Ένα από τα θέματα που ανέπτυξε ο κ. Παπαμανώλης ήταν η ανάγκη ενημέρωσης και στήριξης των επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική σχετικά με σύγχρονα εργαλεία ενίσχυσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Βαρύτητα δόθηκε επίσης στο θέμα των επιχειρηματικών πάρκων και τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στην περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή το νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Ίδρυση, Ανάπτυξη, Διαχείριση και Λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων σε περιοχές όπως της  Μάνδρας.

Επίσης, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο προβλέπει τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, έθεσε το θέμα στήριξης όλων των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου της περιοχής με κοινές δράσεις και εργαλείαχρηματοδότησής αλλά και ενημέρωσης.

 

Ειδική αναφορά έγινε για θέματα τόσο πολιτικής προστασίας αλλά και περιβαντολλογικής διαχείρισης που απασχολούν τις επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Για τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. δήλωσε:

 

«Ευχαριστούμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για αυτή την συνάντηση. Ενημερώσαμε τον κ. Βαρελά για θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής και με χαρά είδαμε το ενδιαφέρον του για  άμεση συνεργασία με κοινό στόχο την στήριξη τους. Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για μία ευρύτερη συνεργασία  ΒΕΠ και Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής. Στόχος μας παραμένει η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και η αξιοποίηση του «αναπτυξιακού πλούτου» της Δυτικής Αττικής, με ενισχυμένες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και  πιο ισχυρή τοπική οικονομία.  Η Δυτική Αττική δεν είναι η «πίσω αυλή του νομού» είναι η καρδιά της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε «πλάτη» για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί ορθά.»

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Related Articles

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...

Η Μελίνα Τραυλού (Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών)για την Διεθνή Ημέρα για τις γυναίκες στη Ναυτιλία

Εφέτος η Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία φωτίζει το θέμα...

Παρβοϊός: Πώς εκδηλώνεται, ποια είναι τα συμπτώματα

Ανησυχία επικρατεί για τον παρβοϊό μετά τον θάνατο του 3,5 ετών παιδιού...