Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για ρύπανση από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή Πύλης Ε 11, του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία διαπίστωσαν την ύπαρξη κηλίδας πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής, έκτασης περίπου 100 τ.μ. Άμεσα ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά και ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία ξεκίνησε τις ενέργειες απορρύπανσης με σκάφη, ενώ στη περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ότι η ρύπανση περιορίζονταν στην περιοχή των κρηπιδωμάτων, χωρίς να επεκτείνεται σε άλλα σημεία του λιμανιού.

Από την Λιμενική Αρχή ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης καθώς και από πλοία που νωρίτερα βρίσκονταν στο σημείο, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για έλεγχο ταυτοποίησης. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ σύμφωνα με την ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρία, δεν υφίσταται περαιτέρω θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 48 και 38 ετών, καθώς σε διενεργούμενο έλεγχο εντοπίστηκαν να έχουν αλιεύσει αλιεύματα του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” οκτακοσίων εξήντα τριών (863) τεμαχίων και συνολικού βάρους εβδομήντα δύο κιλών και διακοσίων γραμμαρίων (72,2 kg), υπολειπόμενων διαστάσεων και χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ η ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονου και 84χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ‘’ Ν.Ν. 53 και

-70χρονου, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ‘’ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V‘’ Ν.Ν. 67.

Τις μεσημβρινές ώρες της 26.02.2024, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας, για τον τραυματισμό 58χρονης ημεδαπής μέλους πληρώματος (ειδικότητα επίκουρος), κατά τον πλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Συγκεκριμένα, η ναυτικός τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση της από κουκέτα, ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης, για τον εντοπισμό σορού άντρα, αγνώστων λοιπών στοιχειών, σε προχωρημένη σήψη, σε βραχώδη ακτή στην περιοχή “ΠΑΛΗΟΣ” της Λέσβου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου, ότι 42χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητα τρίτος Μηχανικός) δεξαμενόπλοιου σημαίας Παλάου, καθώς και 32χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητα ναύτης) έτερου Δ/Ξ πλοίου σημαίας Παλάου, τα οποία έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε η Ε/Γ-Λάντζα “ΤΖΕΝΗ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν.Ε. 43, όπου παρέλαβε τους ασθενείς από τα πλοία και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γυθείου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...