Σάββατο , 1 Αύγουστος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Ο. Κεφαλογιάννη: Συνάντηση εργασίας με Θ.Κόντε, Α.Φιορεντίνο,Κ.Κατσιούλη
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο. Κεφαλογιάννη: Συνάντηση εργασίας με Θ.Κόντε, Α.Φιορεντίνο,Κ.Κατσιούλη

Ανάρτηση  της κ. Κεφαλογιάννη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Συνάντηση εργασίας είχα σήμερα, στα γραφεία του ΕΟΤ, με τον Υπεύθυνο Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Φιορεντίνο και τα μέλη του Τομέα Τουρισμού του κυβερνώντος κόμματος Θεόδωρο Κόντε και Κώστα Κατσιούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήσαμε για τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της κρουαζιέρας, τον καταδυτικό τουρισμό και την ειδική visa που χορηγείται στους Τούρκους πολίτες.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για να προχωρήσουν μια σειρά από έργα σχετικά με τα καταδυτικά πάρκα, αλλά και στην ανάγκη για χρήση καινοτόμων εφαρμογών για την ασφάλεια των πάρκων αυτών. Επιμείναμε στην αναγκαιότητα να λειτουργήσει ομαλά και υπό ένα αυστηρό πλαίσιο ο νέος θεσμός της ειδικής visa, ενώ συμφωνήσαμε ότι η κρουαζιέρα πρέπει να υπαχθεί σε επικαιροποιημένους κανόνες που θα σέβονται τη βιωσιμότητα των προορισμών.

Τέλος, τόνισα στους συμμετέχοντες στη συνάντηση εργασίας ότι το Υπουργείο Τουρισμού – Ministry of Tourism επιδιώκει τη σημαντική απορρόφηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με στόχο τη χρηματοδότηση αυτών των δράσεων.

Η κυρία  Όλγα  Κεφαλογιάννη  είναι Υπουργός Τουρισμού, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Δικηγόρος.

Related Articles

Με Ελληνική σημαία το Suezamax Tanker Sea Topaz που παραδόθηκε στην Pantheon Tankers Management

Στις 31 Ιουλίου 2026, το Suezamax Tanker Sea Topaz (156,832 MT), κατασκευασμένο...

Εθελοντική Αιμοδοσία VANOS S.A.!

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2026, η VANOS S.A. διοργανώνει για ακόμη μία φορά...

Ο ΔΣΠ ζητά να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του νερού ως δημόσιου αγαθού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά την συνεδρίαση της 29ης...

Η Moore Greece συμβάλλει στον διάλογο για το μέλλον της ναυτιλιακής χρηματοδότησης

Η Moore Greece είχε τη χαρά να συμμετάσχει στον διάλογο για τη...