Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Πειραιά έκοψε Βασιλόπιτα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Πειραιά έκοψε Βασιλόπιτα

ΣΕΑΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου΄24 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Πειραιά.

Την εκδήλωση φιλοξένησε στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέα Πειραιά, εκ μέρους του Δ.Σ του Μουσείου η Πρόεδρος κα Αν. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, η οποία και την τίμησε με την παρουσία της. Την εκδήλωση κόσμησε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδων αφού καλωσόρισε όλους όσους προσήλθαν αλλά και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αναφερόμενος στις Αρχές και στις Αξίες πουδιαμόρφωσαν ως έφεδροι κατά τη θητεία,  τόνισε ότι¨Αυτές οι αρχές και οι αξίες πουαποτελούν έκτοτε σημείο αναφοράς στη ζωή μας,φιλοδοξούμε να κληροδοτήσουμε στους νεότερους κι αυτοί στους επόμενουςδιατηρώντας την θεσμική μνήμη μέσα απόενεργούς τους ΣΕΑΝ ανά την Ελλάδα¨.

Την Πίτα του Συνδέσμου, ευλόγησαν ο Πατήρ Ανδρέας Μαρκόπουλος και ο Πατήρ Ανδρέας Καβάσιλας, παρουσία του Βουλευτή Δημήτρη Αβραμόπουλου (πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου και Υπουργού) και των Βουλευτών: Γιώργου Βρεττάκου, Δημήτρη Μαρκόπουλου,Γιάννη Τραγάκη και Νίκου Βλαχάκου, καθώς επίσης εκ μέρους του Κώστα Κατσαφάδου ο Δ/ντης του γραφείου του ο Άγγελος Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και βραβεύθηκε ο Αντιναύαρχος Παλούμπης Ιωάννης Π.Ν ε.α , σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στην ανάδειξη της Ναυτικής Ιστορίας της Ελλάδος καθώς επίσης και ο Αθλητής Μπήτρος Δημήτριος του Σωτηρίου και πρωτοετής της Σχολής Ιατρικής Αθηνών, σε αναγνώριση των παγκόσμιων διακρίσεων του με την Εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Συγγραφέας και Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης, Στέφανος Μίλεσης.

Τα δώρα της Βασιλόπιτας, ήταν μία ευγενική προσφορά του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, τα οποία ήταν δύο Ιστορικοί Τόμοι το ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΟΕΣ¨ και το ¨ΝΑΥΑΡΙΝΟ/NAVARINO 1827¨.

Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εκδήλωση ο Δημήτρης Καρύδης εκ μέρους του Δημάρχου,ο πρ. Αντιπ/ρχης Π.Χατζηπέρος, ο πρ. Δήμαρχος Μεθάνων Π.Λάμπρου, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας Κ.Αναστόπουλος,η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Μπαρμπαγιάννη,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ά.Μπουλντούμης &Ε.Βερυκάκη,η Πρόεδρος της Γ΄δημοτικής κοινότητας  Ο.Πυκνάδαοι σύμβουλοι Γ.Δρούζας, Ειρ.Λογοθέτη &Β.Τσόγκας καθώς επίσης ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Ορ.Τσάκλας. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν, εκ μέρους της ΑΠΟΕΑ ο Παν.Λιακόπουλος, από τη ΣΕΑΝ Αθηνών ο Κων. Πλατόπουλος, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο Πλωτάρχης κ.Αντωνίου, οι Ναύαρχοι Ε.Α Μήτρου Ευάγγελος και Νίκος Ιωαννίδης. Ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Ν.Πλατανησιώτης, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Πανελ. Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν Π.Γιγής, η Πρόεδρος Γυναικών Κρήτης Ν.Αιγαίου Ά.Δασκαλάκη, ο αρχηγός της ένωσης παλαιών προσκόπων Φ.Σκληβανιώτης, ο πρόεδρος ομοσπ. Δωδεκανησίων Γ.Φραγκούλης, ο π.Πρόεδρος ΠΕΣΠΕΝ Γ.Δεωνάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Λυκείων Ν.Φαλήρου Μ.Δαμιανίδης, από την αδελφότητα Κρητών ¨Ομόνοια¨ο Λ.Βαρούχας, ο πρόεδρος της λέσχης αστυνομικών Πειραιά Γ.Τετράδης, ο επικεφαλής δημοτικής κίνησης Πειραιά Γ.Βαγιάκης, από το Σύνδεσμο Ν.Φαλήρου η Γ.Γερακάρη-Ψωμά, από το Συνδ.ΓυναικώνΠελοπ. & Νήσων Ιονίου Β.Γανωτοπούλου και πολλοί άλλοι.

 

ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Σπυρίδων , Κλαίρη Παπά (Piraeus365.gr)

Η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, Γιάννης Τραγάκης, Παναγιώτης Γιγής  Πρόεδρος ΠΕΠΕΝ, Ναύαρχος  Ιωάννης Παλούμπης.

 

Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη πρόεδρος Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, Κλαίρη Παπά (Piraeus365.gr)

 

Κλαίρη Παπά (Piraeus365.gr) ο βραβευμένος Ναύαρχος εα. Επίτιμος Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Ιωάννης Παλούμπης

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...