Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Logistics Way :ΠΟΙΕΣ ΕΝΑΙ ΟΙ TOP 3 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2024 ;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Logistics Way :ΠΟΙΕΣ ΕΝΑΙ ΟΙ TOP 3 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2024 ;

Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι συνυφασμένη με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τους αυτοματισμούς, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τεχνική νοημοσύνη και φυσικά την ρομποτική. Όλες οι εταιρίες που εμπλέκουν στις δραστηριότητες τους αλυσίδες εφοδιασμού, έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να εκσυγχρονίσουν τα συστήματά τους, στην λογική του αντιγράφω.
Γνωρίζοντας ότι οι Ελληνική οικονομία βασίζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, εάν οι επιχειρήσεις αυτές σήμερα έχουν την δυνατότητα να δαπανήσουν χρήματα , την γνώση και τον χρόνο να μεταλλαχτούν οργανωτικά και το αντίστοιχο εκπαιδευμένο προσωπικό ;
Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε σε μια απίστευτη ταχύτητα ανάπτυξης των πληροφοριακών συστημάτων παγκόσμια , η Ελλάδα παρουσίαση μια άλλη εικόνα, αυτής του 64% των επιχειρήσεων να χρησιμοποιεί ακόμα το excel , του 50% αυτών δεν έχουν «χωνέψει» βασικές λειτουργίες ενός εμπορικολογιστικού συστήματος (ERP) και τις έλλειψης εφαρμογής συστημάτων WMS & Forecasting – Demand planning .
Ποια είναι λοιπόν τα Trends της Εφοδιαστικής και όχι μόνο, για την επομένη 3ετια;
1. Εκπαίδευση του Προσωπικού , ανάπτυξη των Soft Skills.
2. Εξαντλήσει δυνατοτήτων – Εφαρμογή, των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων και πλήρη ενσωμάτωση συστημάτων WMS και προβλέψεων Αγορών.
3. Center Of Gravity ή Μετατόπιση – Μετεγκατάσταση, που θα μας οδηγήσει σε ποιο ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, αντιμετωπίζοντας τα τρωτά σημεία που προέκυψαν από τις άκρως παγκοσμιοποιημένες αλυσίδες εφοδιασμού τους τα τελευταία χρόνια.
4. Big Data – Ανάλυση δεδομένων και εφαρμογή Kpi’s , για την βέλτιστη παρακολούθηση των προτιμήσεων των καταναλωτών, λόγο και της μεγάλης ανάπτυξης του Τουρισμού.
5. Εφαρμογή αυτοματισμών σε συστήματα αποθηκεύσεις όπως VLM MACHINES – Goods to person – Pick to Move, συλλογή παραγγελιών x Picking και Αυτόματα Περονοφόρα AGVs , καλύπτοντας την έλλειψη προσωπικού.
6. Νομοθετικές ρυθμίσεις , όπως οι χωροταξία , Αδειοδοτήσεις.
Η επανάστασταση όπως είπε και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ ), πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την πραγματική αγορά και τις δυσκολίες που υπάρχουν, να μάθουν να τσαλακώνονται ! Πρέπει να βελτιώσουμε τις παραγωγικές μας διαδικασίες, να εκμεταλλευτούμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και να διαμορφώσουμε την κουλτούρα μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το περιοδικό Supply Chain & Logistics καθώς και την @ΜΑΙΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ για την εξαιρετική έμπνευση να αναδείξει το θέμα και να αποτυπώσουμε πως οι εταιρίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν, αποτυπώνουν το σήμερα στην χώρα μας , βοηθώντας στην προσαρμογή, με στόχο το μακρινό ή οχι αύριο.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, τηλέφωνο και κείμενο που λέει "LOGISTICS TRENDS 2024 TRENDS... ΠΟΙΕΣ ΕΝΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΛΟΣ LOGISTICS WAY TOP 3ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ TO 2024; 6 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ... 4H ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ... ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ LogisticsWay ÛC"
Όλες οι αντιδράσεις:

4

Related Articles

Χρυσό Βραβείο στην LogisticsWay για το έργο στην Ευβοϊκή Ζύμη στα EXPORT Awards 2024

Το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ απέσπασε η LogisticsWay στην κατηγορία  Top Export Supply Chain...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

ΣΟΛΠ: Ημέρα εκκίνησης Φορολογικών Δηλώσεων για το 2024

Από τον  Δημήτρη  Ίσαρη πρόεδρο ΣΟΛΠ, εκλεγμένο μέλος στη  ΣΤΑ, Πρόεδρο του...

ΕΒΕΠ: «Υγιεινή και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας. Εστιάζοντας στην Ψυχική Υγεία»

Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι ο διεπιστημονικός τομέας που στοχεύει...